ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 30/06/2015)

Πόσο θα αντέξουν οι πιστωτικές;

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πόσο θα αντέξουν οι πιστωτικές;

Κατάρρευση της κατανάλωσης προκάλεσαν τα capitals controls. Ο περιορισμός της δυνατότητας αναλήψεων μπορεί να υποκατασταθεί με τις πιστωτικές κάρτες, οι οποίες όμως συναντούν προβλήματα καθώς οι επιχειρηματίες σε πλείστες περιπτώσεις δεν φέρονται διατεθειμένοι να αναλάβουν τα ρίσκα αποπληρωμής των εμπορευμάτων που πουλούν, καθώς δεν γνωρίζουν πότε οι τράπεζες θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.

Το πρόβλημα αυτό αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς να οξυνθεί με την πάροδο των ημερών καθώς θα προσκρούσει και στις ανάγκες αποπληρωμής δόσεων για να μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν χρήση της κάρτας. Πώς αυτό θα γίνει όμως καθόσον οι τράπεζες θα παραμένουν κλειστές; Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι οδηγεί σε πτώση των συναλλαγών μέχρι και 70% σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Έτσι σαν είδος συναλλαγής απομένει μόνο το φυσικό χρήμα που είτε αντιστοιχεί σε αναλήψεις 60 ευρώ σε ημερήσια βάση είτε σε μετρητά,για τα οποία εναπόκεινται στο τι έχει αποθεματοποιήσει ο καθένας εκτός τράπεζας. Αντίστοιχα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους ίδιους τους επιχειρηματίες, αφού προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορούν να πληρώσουν προμηθευτές μέσω εμβασμάτων. Αναμένονται στον τομέα αυτό αποφάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος τις προσεχείς ημέρες.

Ενδέχεται να δίνεται η δυνατότητα για πληρωμές προς προμηθευτές αφού επιδεικνύονται τα σχετικά τιμολόγια. Σε κάθε περίπτωση οι εμπορικές δραστηριότητες αλλά και η απλή ικανοποίηση των αναγκών εισέρχεται σε ιδιαίτερα δύσκολη φάση με περιορισμούς ασφυκτικούς. Αυτό θα σημάνει και τεράστια μείωση των δημοσίων εσόδων από μη είσπραξη ΦΠΑ.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671