ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 30/06/2015)

Μέρκελ, Γιουνκέρ, Ολάντ, Ρέντσι: ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΟΧΙ στο ευρώ.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μέρκελ, Γιουνκέρ, Ολάντ, Ρέντσι: ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΟΧΙ στο ευρώ

ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΟΧΙ στο ευρώ, δηλώνουν ομόφωνα οι κκ. Μέρκελ, Γιουνκέρ, Ολάντ και Ρέντσι, τονίζοντας ότι στην περίπτωση που επικρατήσει το ΟΧΙ, είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κάλεσε τους Ελληνες να ψηφίσουν «ναι» ανεξαρτήτως ερωτήματος στο επερχόμενο δημοψήφισμα λέγοντας ξεκάθαρα πως ένα «όχι» θα σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί την παραμονή της στην ευρωζώνη. Η γερμανίδα καγκελάριος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει να κάνει με το μέλλον του ευρώ, προσθέτοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει λόγος για μία νέα, έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκαν τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος, όσο και ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι. «Οι Ελληνες αποφάσισαν να κάνουν δημοψήφισμα, είναι επιλογή τους, ωστόσο, το δημοψήφισμα θα είναι για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ», είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το πρωί της Δευτέρας μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, δήλωσε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στην Κομισιόν και στον κ. Τσίπρα, αλλά "ανάμεσα στο ευρώ και στη δραχμή.

Γιουνκέρ: Γιουνκέρ: ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΟΧΙ στο ευρώ

Είμαι υπέρ μιας Ευρώπης της υπομονετικής αναζήτησης του κοινού συμφέροντος όχι της αντιπαράθεσης εθνικών συμφερόντων όχι της αντιπαλότητας εθνικών εγωισμών. Δεν υπάρχει ένα παιχνίδι πόκερ που κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Όλοι κερδίζουμε όλοι χάνουμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το θέαμα που παρουσίασε η Ευρώπη την προηγούμενη εβδομάδα. Αισθάνομαι προδομένος από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, κάλεσε τους Ελληνες να ψηφίσουν «ναι» ανεξαρτήτως ερωτήματος στο επερχόμενο δημοψήφισμα λέγοντας ξεκάθαρα πως ένα «όχι» θα σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί την παραμονή της στην ευρωζώνη.

«Θα ήθελα να δω τους Έλληνες πολίτες να ψηφίζουν "ναι" στο δημοψήφισμα», είπε και πρόσθεσε ότι η ευρωπαική επιτροπή δεν έχει να κάνει νέες προτάσεις. «Ένα "όχι" στο δημοψήφισμα, θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κομισιόν. Στην συνέντευξή του ο κ. Γιούνκερ ισχυρίστηκε ακόμη ότι «την Παρασκευή για αλλη μια φορα ήμασταν αποφασισμένοι ετοιμάζοντας τη συμφωνία. Αυτή έσπασε με την απόφαση για δημοψήφισμα και την αποφάση να γίνει μια εκστρατεία για το "όχι". Να θέσει μια δημοκρατία εναντίον 18. Αυτό δε βοηθάει κανέναν ευρωπαίο πολίτη κανέναν έλληνα πολίτη. Θα πρέπει, όμως, οι Ελληνες να ξέρουν ξεκάθαρα τι διακυβεύεται την επόμενη Κυριακή».

Ακόμη ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός κάτι που αποδεικνύεται όπως είπε χαρακτηριστικά και από το γεγονός ότι η συζήτηση μεταφέρθηκε σε πολιτικό επίπεδο και δεν περιορίστηκε σε σκοτεινά δωμάτια τεχνοκρατών. «Εκανα τα πάντα για συμφωνία, ποτέ δεν δόθηκε τελεσίγραφο. Εξερεύνησα όλες τις δυνατοτητες για μια συμφωνία για το καλό του ελληνικού λαού δημιουργώντας τις κατάλληλες προυποθέσεις για ομόφωνη συμφωνία από τις άλλες 18 χώρες. Δεν εκφράστηκαν με τελεσίγραφα. Η δικη μας προσέγγιση ήταν και είναι να κάνουμε μια συμφωνία δίκαιη και συγκροτημένη. Προσαρμόσαμε τις μεθόδους εργασίας μας σε αυτό που που ήθελε η ελληνική κυβέρνηση. Δείξαμε αποφασιστικότητα και επιμονή για τις ελληνικές προτάσεις», είπε.

Επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι δεν έχει σαν στόχο να επηρεάσει την ψήφο των ελληνικού λαού αλλά να ενημερώσει για το τι υπήρχε στο τραπέζι. Αυτός είναι και ο λόγος που έδωσε χθες στη δημοσιότητα όπως είπε την βελτιωμένη πρόταση των θεσμών.

«Είμαι στο πλευρό των Ελλήνων, έχω επενδύσει την εμπιστοσύνη μου στους Έλληνες, οι Έλληνες πολίτες είναι στην καρδιά μου. Το να βάζεις μια δημοκρατία έναντι 18 δεν είναι αντιπροσωπευτική του μεγάλου έθνους των Ελλήνων Στην Ευρώπη καμία δημοκρατία δεν αξίζει περισσότερο από τις άλλες. Δεν θέλω να βλέπω την Ελλάδα να παίζει Β' Εθνική», τόνισε.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671