ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 30/06/2015)

Reuters: Η ΕΚΤ απέρριψε ελληνικό αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Reuters : Η ΕΚΤ απέρριψε ελληνικό αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση

«Οι Έλληνες έσπευσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, ασκώντας πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα, αφότου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα για το πακέτο διάσωσης που προτείνεται από τους πιστωτές»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε αίτημα της Ελλάδας για πρόσθετη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ύψους 6 δισεκ. ευρώ την Κυριακή, αλλά αναμένεται να διατηρήσει ανοιχτή τη γραμμή χρηματοδότησης που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες έως την Κυριακή 5 Ιουλίου αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ανθρώπους με γνώση των διαβουλεύσεων.

«Οι Έλληνες έσπευσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, ασκώντας πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα, αφότου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα για το πακέτο διάσωσης που προτείνεται από τους πιστωτές» σχολιάζει το πρακτορείο.

Ανησυχώντας για τις αναλήψεις, η ΤτΕ ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ επιπλέον 6 δισεκ. ευρώ σε μια πιστωτική γραμμή έκτακτης ανάγκης συνολικού ύψους 89 δισεκατομμυρίων ευρώ την Κυριακή, για να καλύψει την αναμενόμενη έλλειψη μετρητών.

«Το αίτημα της ΤτΕ ήταν 6 δισεκ. ευρώ του ELA (του μηχανισμού εκτάκτης παροχής ρευστότητας) Η εισήγηση προς την ΕΚΤ υπεγράφη από τον διοικητή της ΤτΕ» τόνισε μια από τις πηγές του Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα και την κατάρρευση των συνομιλιών, η ΕΚΤ, η οποία έχει αυξήσει το ποσό της διαθέσιμης χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες, πάγωσε την περασμένη Κυριακή τη γραμμή χρηματοδότησης, κάτι που σημαίνει ότι οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να ανοίξουν τη Δευτέρα με δεδομένες τις αναλήψεις καταθέσεων, ενώ προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για την προστασία των τραπεζών.

Πηγή: http://www.skai.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671