ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 26/06/2015)

Ν. Βούτσης: Ολα ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις - Πιθανή νέα παράταση για τις 100 δόσεις.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ν. Βούτσης: Ολα ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις - Πιθανή νέα παράταση για τις 100 δόσεις

Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1». «Το αποτέλεσμα εξαρτάται εν πολλοίς από τον τρόπο με τον οποίο οι εταίροι μας θα αντιμετωπίσουν το ελληνικό ζήτημα», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «αν επιμείνουν σε μια καθαρά λογιστική προσέγγιση του θέματος τότε προφανώς θα κυριαρχήσει η απαισιοδοξία, αντίθετα αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιληφθούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μέρος της συνολικής εικόνας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γηραιά Ήπειρος και η ενότητα είναι προαπαιτούμενο, τότε θα επικρατήσει αισιοδοξία για τη τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι οι διαβεβαιώσεις που ακούγονται από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων, ότι ένα πιθανό Grexit δεν θα δημιουργούσε προβλήματα τόσο στις οικονομίες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και στα τραπεζικά ιδρύματα, δεν ισχύουν και είναι μέρος της διαπραγμάτευσης. «Τόσο η Ελλάδα όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη, σε περίπτωση μιας αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας» -την οποία χαρακτήρισε απευκταία- «θα βρεθούν σε αχαρτογράφητα νερά» τόνισε.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι αν δεν πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα δεν θα σημαίνει χρεοκοπία της χώρας μας, αλλά απλά θα καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή. Αφησε ανοικτά το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψήφίσματος εάν δεν υπερψηφιστεί η συμφωνία από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Πάντως, δήλωσε αισιόδοξος ότι σε περίπτωση συμφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα συναποφασίσει και θα οδηγηθεί ενωμένος με κοινή άποψη στην τελική του απόφαση.

Πιθανή νέα παράταση για τις 100 δόσεις

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση για τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Νίκος Βούτσης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Όπως σημείωσε ο υπουργός, η ρύθμιση έχει αποδώσει σημαντικά έσοδα, τόσο για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ήδη έχουν εισπραχθεί πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ από το πολλαπλάσιο ποσό που έχει τεθεί σε διακανονισμό, όσο και σε εφορίες και δήμους από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Υπενθυμίζεται, ότι η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων λήγει σήμερα.

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671