ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 24/06/2015)

Για ποιες εταιρείες καταργείται το φορολογικό πιστοποιητικό.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Για ποιες εταιρείες καταργείται το φορολογικό πιστοποιητικό

Τι κατάφερε να πετύχει ο ΣΕΔΥΚΑ στο ζήτημα της έκδοσης του φορολογικού πιστοποιητικού και οι κινήσεις για ανάκληση της φορολόγησης των μέχρι πρότινος αφορολόγητων αποθεματικών.

Μετά από προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (ΣΕΔΥΚΑ) με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε τελικά το ΦΕΚ όπου μετά από Απόφαση της Γενικής Γραμματεία Εσόδων απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης φορολογικού πιστοποιητικού, οι εταιρείες με κύκλο εργασιών κάτω των 150.000 ευρώ.

"Μετά από πολύμηνες προσπάθειες καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στην αγορά.

Ως ΣΕΔΥΚΑ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις Υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, την ΕΛΤΕ και ειδικά τον Πρόεδρό της κ. Βενιέρη για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα για το συγκεκριμένο θέμα. Θα ήθελα να σημειώσω πως η Απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο στις ΑΕΕΔ και τις μικρές ΑΕΠΕΥ.

Αφορά σε όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες με τζίρο κάτω των 150.000 ευρώ οι οποίες έχουν υποχρέωση ελέγχου επί των οικονομικών τους καταστάσεων από Ορκωτό Ελεγκτή. Άρα ο ΣΕΔΥΚΑ πέτυχε κάτι σημαντικό για το σύνολο της αγοράς και όχι μόνο της χρηματιστηριακής.

Επόμενος στόχος μας θα είναι να πείσουμε το ΥΠΟΙΚ να πάρει πίσω τη βιαστική διάταξη που εξέδωσε για τη φορολόγηση των μέχρι πρότινος αφορολόγητων αποθεματικών.

Δεν είναι δυνατό να έρχεται το Κράτος μετά από 4-5 χρόνια και να δηλώνει πως στην ουσία σου είπε ψέματα όλα αυτά τα έτη και αναδρομικά να φορολογεί ότι θέλει. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση μετά από επαφές που θα επιδιώξουμε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθούμε νομικά και θα διεκδικήσουμε το δίκαιο των επιχειρήσεών μας στα Διοικητικά Δικαστήρια", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΔΥΚΑ κ. Γιάννης Πολυχρονίου.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671