ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τετάρτη - 20/05/2015)

Δήλωση υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη με αφορμή την έκθεση του ILO για την παγκόσμια απασχόληση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 20-5-2015

Τα τελευταία στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), όπως αποτυπώνονται στην Έκθεσή της για την Παγκόσμια Απασχόληση, σκιαγραφούν ένα ζοφερό «τοπίο», όπου η ανισότητα και η φτώχεια συνδέονται άμεσα με την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την αδήλωτη εργασία.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε σχετικά:

«Τα έντονα φαινόμενα απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, που καταγράφονται στην Έκθεση του ILO, καθώς και τα μεγάλα ποσοστά αδήλωτης, ανασφάλιστης εργασίας, αποτελούν γνωρίσματα και της ελληνικής πραγματικότητας.

Πρόκειται για προβλήματα αιχμής, απέναντι στα οποία η Κυβέρνηση έχει οριοθετήσει ένα σθεναρό μέτωπο. Η πρόθεση επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η παρέμβαση για τις κατώτατες αποδοχές, έχει ως στόχο τον “πυρήνα” αυτών των προβλημάτων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η δρομολόγηση της νομοθετικής μας παρέμβασης, για την οποία, εξάλλου, εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, μέσω του Γενικού Διευθυντή του κ. Guy Ryder, με τον οποίο συναντήθηκα την περασμένη εβδομάδα στην Γενεύη. Ο ILO αναγνώρισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της “κανονικότητας” στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στην ίδια κατεύθυνση,- της ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων,- στην οποία κινούνται οι συστάσεις που συνοδεύουν την έκθεση του ILO για την παγκόσμια απασχόληση».

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671