ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τετάρτη - 20/05/2015)

Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης: «Πολύτιμο εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων».

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Αμαλιάδος 17

11523 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. Κέντρο: 213-1515000

Φαξ : 210-6447608

Αθήνα, 19 Μαΐου 2015

Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης: «Πολύτιμο εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων»

Στο Συνέδριο «Επιμελώς Επιχειρείν 2015», το οποίο διοργάνωσαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης.

«Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται να ξανανοίξει ο διάλογος στην Ελλάδα για το πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να αναβιώσουν επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Ως Υπουργείο παρουσιάσαμε εκείνα τα προγράμματα τα οποία είναι για μας πρώτης προτεραιότητας. Η χωροταξία, για παράδειγμα, δίνει στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να ξέρει που και πως μπορεί να χτίσει, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει γραφειοκρατία, διαφθορά και εκβιασμούς από πελατειακά συμφέροντα», υπογράμμισε ο Υπ. Αν ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης και πρόσθεσε:

«Τονίσαμε τις τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης και απεξάρτησης από το πετρέλαιο, όπως επισημάναμε και την τεράστια σημασία του πρωτογενούς τομέα. Επίσης, ο κατακερματισμός της ιδιοκτησίας, η θολή δυνατότητα συναπόφασης, αλλά και το γεγονός ότι σε πάρα πολλά κτίρια της Αττικής δεν διαμένουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, είναι μια τροχοπέδη για την ενεργειακή αξιοποίηση και αναβάθμιση των κτιρίων», παρατήρησε ο Υπουργός Αναπληρωτής.

«Η αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός χθες, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο. Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ σημαντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έμειναν αναξιοποίητα ακριβώς επειδή δεν υπήρχε η αναγκαία χρηματοδότηση από πλευράς ελληνικού κράτους. Αυτό τώρα ξεκλειδώνει επιτέλους και έτσι θα είμαστε αρωγοί σε όλα αυτά τα ζητήματα», επεσήμανε κλείνοντας ο Γιάννης Τσιρώνης.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671