ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 19/05/2015)

Γ. Βαρουφάκης: «Κανείς δεν θα υπογράψει συμφωνία που δεν θα προβλέπει αναδιάρθρωση του χρέους».

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

«Κανείς δεν θα υπογράψει συμφωνία που δεν θα προβλέπει αναδιάρθρωση του χρέους»

«Ο τρόπος που λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση, με γεμίζει με πλήρη ικανοποίηση, στο ότι λειτουργούμε σαν ομάδα, σαν μία ψυχή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “στον ενικό”. Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος στη συμφωνία με τους εταίρους, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας στην κυβέρνηση που θα υπογράψει συμφωνία που δεν θα προβλέπει αναδιάρθρωση του χρέους». Σε ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου, αν σκέφτεται να παραιτηθεί, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε κατηγορηματικά. «Όχι, ούτε μια φορά δεν σκέφτηκα την παραίτηση».

Η σχέση με τον Στουρνάρα

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται από σελέχη της κυβέρνησης, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε χαρακτηριστικά: "Με τον Γιάννη Στουρνάρα έχουμε μακρά ιστορία. Είμασε φίλοι σπό το Πανεπιστήμιο. Έχουμε φάει ψωμί κι αλάτι με τον Γιάννη. Βέβαια, με δεδομένη την πορεία του στην προηγούμενη κυβέρνηση και την δική μου πορεία στην σημερινή, υπάρχει ασφαλώς πολιτική διάσταση".

Τελειώνοντας, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο των εκλογών ή του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «είναι ανοησία να πάμε μετά από τέσσερις μήνες στον κόσμο και να του πούμε «έλα να μας ξαναψηφίσεις». Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που γίνεται στο δρόμο. Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, θα ακούσεις υποστήριξη της κυβέρνησης από τους πολίτες, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671