ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 19/05/2015)

Manpower: 6 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Manpower: 6 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας

Εξι στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας διεθνούς έρευνας έλλειψης ταλέντου της Manpower Group για το 2015. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια διεξαγωγής της έρευνας στη χώρα μας, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 17 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2014, ενώ βρίσκεται 21 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (38%). Η έλλειψη απαιτούμενης εμπειρίας (40%), τεχνικών δεξιοτήτων (31%), παραγόντων που σχετίζονται με το ευρύτερο περιβάλλον (21%), επαγγελματικών δεξιοτήτων (18%) και διαθέσιμων υποψηφίων (16%), καταγράφονται ως οι κύριοι λόγοι δυσκολίας κάλυψης θέσεων εργασίας.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των εργοδοτών παγκοσμίως δυσκολεύεται να βρει τον κατάλληλο υπάλληλο για κάθε θέση σύμφωνα με την έκθεση. Στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνάς της με θέμα την «έλλειψη ταλέντων» η Manpower απευθύνθηκε σε 41.700 μάνατζερς σε 42 χώρες τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας, το 38% των εργοδοτών – το υψηλότερο ποσοστό από το 2007 - δεν μπορεί να βρει τον εργαζόμενο με το ταλέντο που αναζητά.

«Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να είναι αντιμέτωπες με έλλειψη ταλέντων» ανέφερε η Manpower σε ανακοίνωσή της.

Οι θέσεις που είναι πιο δύσκολο να καλυφθούν είναι οι αντιπρόσωποι πωλήσεων και οι εργαζόμενοι με συγκεκριμένες δεξιότητες, όπως οι σεφ, οι μηχανικοί και οι ηλεκτρολόγοι.

«Η έλλειψη ταλέντων είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που πλήττει την ανταγωνιστικότητα των οργανισμών.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει και τις διαρθρωτικές αλλαγές που μπορούμε να δούμε ότι έρχονται στην αγορά εργασίας, γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα απλά θα γίνει χειρότερο» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Manpower Τζόνας Πράισινγκ στην ανακοίνωση.

Τη μεγαλύτερη δυσκολία φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι εργοδότες στην Ιαπωνία, με το 83% να απαντά ότι η εύρεση του κατάλληλου υπαλλήλου αποτελεί πρόκληση.

'Αλλες χώρες με υψηλό ποσοστό έλλειψης ταλέντων είναι το Περού, το Χονγκ Κονγκ, η Βραζιλία και η Ρουμανία.

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671