ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 18/05/2015)

EEΘ: Αγανάκτηση για την εμμονή της κυβέρνησης στην στήριξη του Δημοσίου.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

EEΘ: Αγανάκτηση για την εμμονή της κυβέρνησης στην στήριξη του Δημοσίου

Η κυβέρνηση για να διασφαλίσει την καταβολή μισθών στο δημόσιο και συντάξεων έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη έκπληξη, που σιγά σιγά εξελίσσεται σε αγανάκτηση και οργή, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν τους υπουργούς της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μιλούν για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και να αναφέρονται συνεχώς στο ότι «η καταβολή μισθών και συντάξεων είναι εγγυημένη».

Προφανώς, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, «εννοούν την καταβολή των μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους και των συντάξεων στους συνταξιούχους από τα ταμεία του δημοσίου. Καμία αναφορά δε γίνεται στους μισθούς των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, λες και όσοι εργάζονται και πληρώνονται εκτός του δημοσίου δεν έχουν σπίτια, οικογένειες και υποχρεώσεις.

Αντίθετα, η κυβέρνηση για να διασφαλίσει την καταβολή μισθών στο δημόσιο και συντάξεων έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες, δηλαδή προς τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν το δημόσιο ή παρέχουν υπηρεσίες σε αυτό και που με τη σειρά τους αδυνατούν να πληρώσουν τους εργαζομένους τους.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση να αντιληφθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσει με πνεύμα ισονομίας, ισοτιμίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Να ενδιαφερθεί για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, όσο ενδιαφέρεται για τους δημοσίους υπαλλήλους και να προγραμματίσει την έγκαιρη εξόφληση των ιδιωτών, που έχουν να εισπράττουν από το δημόσιο συνολικά πάνω από 4 δισ. ευρώ., ώστε και οι επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Επιτέλους, ας το καταλάβουν όλοι! Ελλάδα δεν είναι μόνο ο δημόσιος τομέας. Είναι πρωτίστως ο ιδιωτικός τομέας, που παράγει κοινωνικό πλούτο και δημιουργεί θέσεις απασχόλησης.»

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671