ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 15/05/2015)

Νέα διαδικασία για την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ - Τι αλλάζει.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Νέα διαδικασία για την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ - Τι αλλάζει

Λίγες ώρες μετά την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ ενεργοποίησε και τη νέα εφαρμογή για την υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι υπόχρεοι, εκατοντάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, θα διαπιστώσουν ότι από εδώ και στο εξής η δήλωση θα γίνεται με βάση το νέο έντυπο.

Το πρωί αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του Taxis μήνυμα για προσωρινή διακοπή της διαθεσιμότητας της εφαρμογής μέσω της οποίας γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑκαι VIES. H διακοπή οφειλόταν ακριβώς στο να αναρτηθεί το νέο έντυπο περιοδικής δήλωσης. Επίσης, στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε πριν από λίγο απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η οποία επιφέρει πολλές αλλαγές στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ

Το πρώτο άρθρο της απόφασης αφορά στην υποβολή εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ΦΠΑ. Όπως αναφέρεται, «πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ μεγαλύτερο από τριάντα ευρώ (30,00 ευρώ), το οποίο προκύπτει από εμπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση η οποία υποβάλλεται λόγω εσφαλμένου προσδιορισμού χρεωστικού ποσού σε προηγούμενη/ες δήλωση/εις για την ίδια φορολογική περίοδο, διαγράφει αντίστοιχα την δημιουργηθείσα οφειλή και σε περίπτωση καταβολής μέρους ή όλης της οφειλής το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται».

Η απόφαση περιέχει και τα νέα έντυπα για τη διαδικασία της επιστροφής του φόρου ενώ αναφέρεται τόσο στην υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ΦΠΑ όσο και στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων που έγιναν από 1/1/2014 έως και την ημερομηνία έκδοσης της νέας απόφασης.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/  

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671