ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 14/05/2015)

Νέα ρύθμιση με φορο-εκπτώσεις για να έρθουν πίσω τα λεφτά ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Σύσκεψη Βαρουφάκη με Νικολούδη-Σαββαΐδου

Νέα ρύθμιση με φορο-εκπτώσεις για να έρθουν πίσω τα λεφτά ετοιμάζει η κυβέρνηση

Θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα προσφέρει ασυλία -με το αζημίωτο- σε όσους έχουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού

Νέα ρύθμιση για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και τη νομιμοποίηση κρυφών εισοδημάτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Το θέμα συζητούσαν επί δίωρο το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η ρύθμιση θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα προσφέρει ασυλία -με το αζημίωτο- σε όσους έχουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Αρμόδιος παράγων που μετείχε στη σύσκεψη έλεγε πάντως ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν θα υπάρξει οριζόντια ρύθμιση με ένα σταθερό ποσό φόρου πχ 15% για όλους, ή αν θα υπάρξει άλλου είδους αναδρομική φορολόγηση με βάση το καθεστώς που ίσχυε για κάθε χρονιά στο παρελθόν.

Άλλες πηγές έλεγαν όμως πως πρέπει να βρεθεί μία απλή λύση "φασόν" για όλους με εφάπαξ φόρο 15%-20%, για να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι υποθέσεις και να εισπράξει γρήγορα χρήματα το κράτος.

Το μέτρο αυτό είναι έναν από εκείνα που θα περιληφθούν στο φορολογικό πακέτο Βαρουφάκη, το οποίο συζητείται στο Κυβερνητικό συμβούλιο.

Πηγή: http://www.protothema.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671