ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Αριθμ. Π23ΔΟΣ&ΑΣ−15620/07.05.2015

Ορισμός αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Αριθμ. Π23ΔΟΣ&ΑΣ−15620

(ΦΕΚ Β΄ 817/08.05.2015)

Ορισμός αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των παραγράφων 5 και 6 του άρθρου 3 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν. 3566/2007 «Κύρωση ως Κώδικα του "Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών"» (Α΄ 117), όπως τροποποιηθείς ισχύει.

2. Τις διατάξεις των άρθρων 50, 51, 52, 54 και 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α΄ 98), όπως τροποποιηθέν ισχύει.

3. Τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2731/1999 «Ρύθμιση θεμάτων Διμερούς Κρατικής Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Βοήθειας ρύθμιση θεμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 138).

4. Τις διατάξεις του Ν. 2996/2002 «Ελληνικό σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης των Βαλκανίων» (Α΄ 62).

5. Τις διατάξεις των άρθρων 13 και 14 του Ν. 3072/2002 «Επιθεώρηση αρχών της εξωτερικής υπηρεσίας εκπαίδευση και αξιολόγηση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλες διατάξεις» (Α΄ 294).

6. Τις διατάξεις του Π.δ. 230/1998 «Αρμοδιότητες και διάρθρωση της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών» (Α΄ 177), όπως τροποποιηθέν ισχύει.

7. Tις διατάξεις του Π.δ. 159/2002 «Μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και προσωπικού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στο Υπουργείο Εξωτερικών και σύσταση Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών» (Α΄ 140).

8. Την υπ’ αριθμ. Π13−13135/03.04.2015 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών, με την οποία ο Γεώργιος Τσίπρας του Ηρακλή διορίσθηκε στη θέση του μετακλητού Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών (Υ.Ο.Δ.Δ. 239).

9. Το γεγονός ότι από την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Αρμοδιότητες Γενικού Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γεώργιος Τσίπρας:

1. Προΐσταται της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιών, που υπάγονται σε αυτή.

2. Προΐσταται αμέσως μετά τον Υπουργό και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό της Β΄ Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων, των Διευθύνσεων και λοιπών οργανικών μονάδων, που υπάγονται σε αυτή.

3. Προΐσταται αμέσως μετά τον Υπουργό και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό της Δ5 Διεύθυνσης Προστασίας Περιβάλλοντος.

4. Συντονίζει μετά τον Υπουργό τη συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών σε συλλογικά όργανα και ομάδες εργασίας με αντικείμενο την προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας.

5. Συντονίζει μετά τον Υπουργό τη συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών σε συλλογικά όργανα και ομάδες εργασίας με αντικείμενο την ενεργειακή πολιτική της Χώρας.

6. Ασκεί τις αρμοδιότητες που προβλέπονται σε αποφάσεις για τη συγκρότηση Επιτροπών Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας της Ελλάδας με τρίτες Χώρες.

7. Παρακολουθεί όλες τις διμερείς οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες, όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα της χώρας καθώς και το Ελληνικό Σχέδιο για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (Ε.Σ.Ο.Α.Β.).

8. Συντονίζει και υλοποιεί δράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, σε ότι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα σε τρίτες χώρες από Διεθνείς Οργανισμούς και Ευρωπαϊκούς Χρηματοδοτικούς Μηχανισμούς στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα, σε συνεργασία με τις εκάστοτε αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, τις Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας και τα κατά περίπτωση συναρμόδια Υπουργεία.

Στο πλαίσιο ενάσκησης της εν λόγω αρμοδιότητας εντοπίζει έργα προς χρηματοδότηση, υποβάλει σχετικές προτάσεις εκπονεί μελέτες και μεριμνά για τη διεξαγωγή των αναγκαίων ερευνών.

9. Υπογράφει τις αποφάσεις υπηρεσιακής μετακίνησης του προσωπικού του Γραφείου του, του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας της οποίας προΐσταται, της Β' Γενικής Διεύθυνσης και των Διευθύνσεων και λοιπών οργανικών μονάδων που υπάγονται σε αυτή.

10. Προσυπογράφει όλα τα έγγραφα, που υπογράφει ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, εφόσον προέρχονται από τις Υπηρεσίες των οποίων προΐσταται, όπως επίσης και όλα τα έγγραφα που αφορούν στα αναπτυξιακά προγράμματα της χώρας καθώς και στο Ελληνικό Σχέδιο για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (Ε.Σ.Ο.Α.Β.).

11. Μεριμνά για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με σκοπό την κατάρτιση διεθνών συμβάσεων και προγραμμάτων στο πλαίσιο των καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων του και επιβλέπει την τήρηση των όρων τους.

12. Εισηγείται στο αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό αναφορικώς με τα Επιχειρησιακά Προγράμματα αρμοδιότητας της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Εφαρμογής Χρηματοδοτικών και Επενδυτικών Προγραμμάτων (Ε.Υ.Σ.Χ.Ε.Π.) ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους από το Υπουργείο Εξωτερικών υπέρ της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και της προώθησης των εξαγωγών.

13. Εκτελεί ειδικές αποστολές που του ανατίθενται από τον Πρωθυπουργό ή τον Υπουργό Εξωτερικών.

Άρθρο 2

Ισχύς διατάξεων

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης καταργείται η υπ’ αριθμ. Π23ΔΟΣ&ΑΣ−53675/19.12.2012 (Β΄ 3424) όμοιά της.

Άρθρο 3

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 7 Μαΐου 2015

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671