ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 28/04/2015)

Γ. Βαρουφάκης: Η άλλη πλευρά δεν έδειξε μπέσα.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Η άλλη πλευρά δεν έδειξε μπέσα

Για διαφορά πολιτικής και για έλλειψη μπέσας από την πλευρά των δανειστών έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Δεν υπήρξε αστοχία, υπήρξε διαφορά πολιτικής», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος δέχθηκε σειρά ερωτήσεων, φθάντοντας το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

«Αν είχαμε τη δυνατότητα να βλέπουμε στο μέλλον θα πορευόμαστε διαφορετικά», σημείωσε, σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα περί παραπλάνησης. «Εμείς», πρόσθεσε, «πήγαμε με την αίσθηση ότι μια συμφωνία είναι μια συμφωνία, ότι όταν σφίγγουμε το χέρι και λέμε ότι αυτό σημαίνει το "α" και όχι το "β" σημαίνει το "α" και όχι το "β". Από την άλλη πλευρά δυστυχώς δεν επεδείχθη η ίδια προσήλωση στη μπέσα».

Όταν ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να μετέχει στις διαπραγματεύσεις απάντησε με τη ρητορική ερώτηση: «Ο υπουργός Οικονομικών; Ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης;»

Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης παρατήρησε ότι «στην Ευρώπη οφείλουμε να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο, ώστε να αποκατασταθεί μια διαδικασία εμπιστοσύνης».

Τέλος, διέψευσε δημοσίευμα που τον θέλει να ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, λέγοντας πως δεν ειπώθηκε η λέξη ανοργανωσιά.

«Με τον Σταθάκη, τον Θεοχαράκη, είμαστε όλοι -άκηδες. Είμαστε όλοι Κρητικοί, είμαστε αγαπημένοι, είμαστε μια ομάδα», συμπλήρωσε.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671