ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 27/04/2015)

Γιατί μπαίνει «καπέλο» στον Γ. Βαρουφάκη.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Γιατί μπαίνει «καπέλο» στον Γ. Βαρουφάκη

Τι κρύβεται πίσω από την κυβερνητική απόφαση

του Δημήτρη Χατζηνικολα

«Τρέχει» τις εξελίξεις η κυβέρνηση, μετά τα όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας την περασμένη Παρασκευή, με στόχο να φτάσει ακόμη και πριν το Eurogroup τις 11ης Μαΐου, σε μια «έντιμη» συμφωνία με εταίρους και δανειστές.

Για τον σκοπό αυτό, το Μαξίμου προχωρά στην ανασύνθεση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, αναθέτοντας πρωτεύοντα ρόλο στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και στους συνεργάτες του και θέτοντας επί της ουσίας στο «περιθώριο» τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η απόφαση θεωρήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του επιβεβλημένη μετά το οριστικό χάσμα μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη και των ομολόγων του στην Ευρώπη.

Γι' αυτό και αποφασίσθηκε η συγκρότηση «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», όπου την ευθύνη θα έχει ο κ. Βαρουφάκης, αλλά τον συντονισμό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ η ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group περνά στον άνθρωπο του Γ. Δραγασάκη και Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη.

Ο κ. Χουλιαράκης θεωρείται άνθρωπος του Γ. Δραγασάκη.

Επίσης, ο μέχρι σήμερα άνθρωπος του ΥΠΟΙΚ στις διαπραγματεύσεις και Γενικός Γραμματέας δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών Ν. Θεοχαράκης αναλαμβάνει τη συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου, ενώ για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, όπου υπήρξαν διαρκή παράπονα από την πλευρά των δανειστών, αποφασίστηκε «η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά».

Βέβαια, για ευνόητους λόγους, κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι στη σύσκεψη της Κυριακής «επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου» και προσθέτουν πως ο κ. Βαρουφάκης «κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση».

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671