ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 27/04/2015)

Μείωση τελών κυκλοφορίας & αλλαγές στα τεκμήρια ανηλίκων.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Μείωση τελών κυκλοφορίας & αλλαγές στα τεκμήρια ανηλίκων

Να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ σε ακινησία αφήνει ανοικτό σε έγγραφη απάντηση που έδωσε στον βουλευτή Κοζάνης των ΑΝΕΛ, Χαρίσιου Κάτανα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Στο ίδιο έγγραφο η κ. Βαλαβανη προαναγγέλλει και αλλαγές στην φορολογική νομοθεσία ώστε μην πιάνονται αδίκως στην τσιμπίδα των τεκμηρίων όσοι έχουν εξαρτημένα ή ανήλικα τέκνα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μίας ελαστικότερης αντιμετώπισης που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επανενεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους να μπορούν να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι περισσότερα από 750.000.000 ευρώ έχουν χαθεί την τελευταία πενταετία από τα κρατικά ταμεία λόγω μη είσπραξης τελών κυκλοφορίας από εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ που κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Τα τεκμήρια ανηλίκων

Ακόμη στο θέμα των τεκμηρίων που επιβαρύνουν τα ανήλικα τέκνα η κ. Βαλαβάνη είπε ότι προωθούνται αλλαγές, ώστε να αλλάξει το καθεστώς για τα τέκνα και να ενισχυθούν οι οικογένειες τους.

Σήμερα αν τα παιδιά κάνουν δική τους φορολογική δήλωση και δεν έχουν εισόδημα, αλλά διαθέτουν δικό τους σπίτι ή αυτοκίνητο ή άλλο περιουσιακό θα φορολογηθούν για το τεκμαρτό εισόδημα.

Εάν τα τεκμήρια των παιδιών καλυφθούν με χρηματικές δωρεές από τον προστάτη της οικογένειας, θα πρέπει αυτός να δικαιολογήσει με δικά του εισοδήματα τις δωρεές, οι οποίες θα θεωρηθούν γι' αυτόν ως τεκμήρια.

Πηγή: http://www.reporter.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671