ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 24/04/2015)

Μίχαλος: Θετική η απαλλαγή κανονικών εισαγωγών από το φόρο 26%.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μίχαλος: Θετική η απαλλαγή κανονικών εισαγωγών από το φόρο 26%

Θετικό βήμα από μέρους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, για να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία χιλιάδων επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με χώρες που χαρακτηρίζονται είτε ως μη συνεργάσιμες φορολογικά είτε ως χώρες ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, το σχέδιο υπουργικής απόφασης που έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το σχέδιο αυτό, το οποίο θα προβλέπει με ποιον τρόπο θα εφαρμοσθεί η διάταξη για την παρακράτηση φόρου 26% στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με τις 53 χώρες που είναι μη συνεργαζόμενες φορολογικά ή έχουν ευνοϊκό φορολογικά καθεστώς, ο κ. Μίχαλος δήλωσε:

«...διαφαίνεται ότι τελικά μαζί τα με ξερά δεν θα καούν και τα χλωρά. Και εννοώ ότι με τη νέα απόφαση δεν θα κληθούν όλες οι επιχειρήσεις να πληρώσουν τον πρόσθετο φόρο 26%, αλλά πράγματι αυτές που διαφαίνεται ότι μπορεί να πραγματοποιούν τριγωνικές συναλλαγές.

Είναι θετικό το γεγονός, πάντως ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη εισάκουσε τις θέσεις και τις προτάσεις των επιμελητηρίων και, γενικότερα, της αγοράς και προτίθεται να διορθώσει ένα λάθος μέτρο που θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιούν συναλλαγές με τις 53 χώρες αυτές χώρες και μάλιστα ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο έλεγχος και η προέγκριση της συναλλαγής, δηλαδή η κοινοποίησή της στην εφορία μαζί με τα δικαιολογητικά μέσα σε διάστημα 10 ημερών, απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την καταβολή του πρόσθετου φόρου 26%. Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη».

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671