ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 23/04/2015)

Φορολογικές Δηλώσεις: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην...παράταση.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Φορολογικές Δηλώσεις: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην...παράταση

Το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου θα ανοίξει το Taxisnet για να δέχεται δηλώσεις των φορολογουμένων, με αποτέλεσμα εάν δε δοθεί παράταση, να έχουν στην διάθεσή τους περιθώριο μόλις δύο μήνες. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή θα έπρεπε να έχει ανοίξει από τις αρχές Φεβρουαρίου, όπως λέει ο Νόμος. Η προθεσμία των δύο μηνών συνεπάγεται ότι η υποβολή όλων των δηλώσεων θα πρέπει να έχει γίνει στις 30 Ιουνίου.

Ουσιαστικά 6.000.000 θα έχουν θα πρέπει σε χρόνο εξπρές να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις φετινές δηλώσεις τους. Όμως ο χρόνος αυτός δεν επαρκεί και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η προθεσμία της 30ης Ιουνίου θα παραταθεί, όπως αναφέρουν πληροφορίες από εφοριακούς και λογιστές.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των εντύπων των φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι εξαιρετικά πολύπλοκη θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή η παράταση.

Πιο συγκεκριμένα φέτος προστέθηκαν στο έντυπο Ε1 δεκάδες νέοι κωδικοί προκειμένου να καταστεί δυνατή η εφαρμογή όλων των νέων ρυθμίσεων που προβλέπει ο καινούργιος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στη Βουλή προανήγγειλε ήδη παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον κατά 10 ημέρες, δηλαδή τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιουλίου, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος η οποία λήγει στις 30 Ιουλίου δεν πρόκειται να αλλάξει.

Όπως ανέφερε μάλιστα το υπουργείο μπορεί να δώσει «ένα μικρό μπόνους» σε όσους φορολογούμενους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα και επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπόνους θα έχει τη μορφή έκπτωσης φόρου της τάξεως του 5% -15%. Με τη χορήγηση του μπόνους, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει νωρίτερα το φόρο εισοδήματος από τους φορολογούμενους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ καθώς καίγεται για ρευστό.

Πηγή: http://www.reporter.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671