ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 23/04/2015)

Θεοχαράκης: Xρηματοπιστωτικός τομέας, ασφαλιστικό και κατώτατος μισθός τα αγκάθια – Χρειάζεται πολιτική λύση.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Θεοχαράκης: Xρηματοπιστωτικός τομέας, ασφαλιστικό και κατώτατος μισθός τα αγκάθια – Χρειάζεται πολιτική λύση

Γίνεται προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές, ανέφερε στο Mega ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και μέλος της ελληνικής αποστολής στο Brussels Group. Ο κ. Θεοχαράκης τόνισε πως αποτελεί «πολιτική απόφαση» αν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία.

«Μιλήσαμε για αρκετές ώρες και με τους τέσσερις θεσμούς. Το κλίμα ήταν φιλικό αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν αν αποφασίσουμε να συμφωνήσουμε.

»Οι μέρες που έχουμε στην διάθεσή μας δεν είναι πάρα πολλές. Αποτελεί πολιτική απόφαση αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία καταλήξουμε σε συμφωνία», σημείωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Brussels Group.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχαράκης οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών εντοπίζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, το ασφαλιστικό και τον κατώτατο μισθό.

Δεν αναμένεται δήλωση για την Ελλάδα στο Eurogroup, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, την ώρα που η Αθήνα περίμενε μία τέτοια κίνηση.

Εκπρόσωποι στο Eurogroup ξεκαθάρισαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στον κ. Θεοχαράκη ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος δεν αναμένεται συμφωνία ούτε στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Όπως μετέδιδε το newmoney.gr λίγο πριν τις 17.30 (ώρα Ελλάδος) ολοκληρώθηκε το Euroworking group που συνεδρίασε επί 2,5 ώρες μέσω τηλεδιάσκεψης και κατέγραψε την κατάσταση για να ενημερώσει το Eurogroup, αλλά οι ξένοι εκπρόσωποι του Brussels Group επέστρεψαν στη Villa Said και συνέχισαν έως τις 19.30, χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία.

Όσον αφορά το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, γιατί δεν έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία.

«Οι υπουργοί θα αποτιμήσουν την κατάσταση, η οποία είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αλλά θα ζητήσουν επιτάχυνση και μεγαλύτερη συγκεκριμενοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά κοινοτικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε, επίσης, ότι στη Ρίγα αναμένεται πως οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα δώσουν στον Έλληνα ομόλογό τους, Γ. Βαρουφάκη ένα είδος «οδικού χάρτη» για τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο τη λήψη αποφάσεων στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, προσθέτοντας ότι η χώρα θα μπορούσε να παραμείνει φερέγγυα μέχρι τον Ιούνιο. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων τον επόμενο μήνα.

Συμφωνία και λύση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου δεν διαβλέπει όμως πια ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης και, πλέον, στο οικονομικό επιτελείο προσβλέπουν σε κατ'αρχήν συμφωνία πριν την 11η Μαΐου.

Δύσκολα όμως θα ωριμάσουν οι συνθήκες για να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup μέχρι τέλος του μήνα, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση να πρέπει να είναι προετοιμασμένη δια παν ενδεχόμενο έως τα μέσα Μαΐου ή και αργότερα.

«Μη συμφωνία θα ήταν καταστροφή και το ξέρουν όλοι αυτό» έλεγε χθες βράδυ ο κ. Βαρουφάκης, κάτι που επιβεβαίωσε και ευρωπαίος αξιωματούχος που υποστήριξε πως οι Θεσμοί ζήτησαν να μπουν σε έναν κοινό λογαριασμό όλα τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, για να ξέρουν και η κυβέρνηση και οι εταίροι πόσα τελικά έχει, ώστε να μην συμβεί ένα «ατύχημα» από άγνοια ή λάθος υπολογισμούς.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671