ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 22/04/2015)

Η 30η Ιουνίου η πιο σημαντική ημερομηνία για την Ελλάδα, διαμηνύει η Ευρώπη.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Η 30η Ιουνίου η πιο σημαντική ημερομηνία για την Ελλάδα, διαμηνύει η Ευρώπη

«Δεν θα γίνουν πολλά στη Ρίγα», τόνισε ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος, ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Λετονία την Παρασκευή, προσθέτοντας μάλιστα πως είναι πλέον πολύ δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης έως τις 30 Απριλίου.

Η 30η Ιουνίου είναι η πιο σημαντική ημερομηνία για την Ελλάδα, τόνισε σήμερα Τρίτη ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος, προχωρώντας παράλληλα σε νέα υποβάθμιση των προσδοκιών για το τι μπορεί να συμφωνηθεί στο Eurogroup της Παρασκευής, στη Λετονία.

«Δεν θα γίνουν πολλά στη Ρίγα», τόνισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας μάλιστα πως είναι πλέον πολύ δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης έως τις 30 Απριλίου, όπως προέβλεπε δηλαδή το κοινό ανακοινωθέν των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο αξιωματούχος σημείωσε πως υπάρχει «ξεκάθαρη εντατικοποίηση» των επαφών μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων, όμως αποσαφήνισε ότι οι δυο πλευρές απέχουν ακόμα από τη γεφύρωση των διαφορών τους.

Σχετικά με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο αξιωματούχος ανέφερε πως οι θεσμοί είχαν παροτρύνει την Αθήνα να προχωρήσει σε μια πιο κεντρική διαχείριση της ρευστότητάς της.

Παρά ταύτα, διευκρίνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπολογισθεί το ύψος των ταμειακών αποθεμάτων που διαθέτει η χώρα μας.

Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης, και η ομάδα εργασίας Euro-working Group, όπου θα συζητηθεί και το ζήτημα της Ελλάδας και θα οριστικοποιηθεί η ατζέντα του Eurogroup.

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών έκανε λόγο νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την εκπρόσωπο Ανίκα Μπράιτχαρτ να επισημαίνει ωστόσο ότι δεν αναμένεται σύνταξη έκθεσης προόδου από το Brussels Group.

Πηγή: http://www.skai.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671