ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 21/04/2015)

ΟΕΕ: Ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει το μάρμαρο της αναβλητικότητας.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΟΕΕ: Ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει το μάρμαρο της αναβλητικότητας

Για ζημιά που έχει προκληθεί στην αγορά και στην πραγματική οικονομία από το κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο «Auditing,Tax & Consulting Services» που πραγματοποιείται σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου.

Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στο ρόλο του ιδιωτικού τομέα στη διαμόρφωση του εθνικού προϊόντος της χώρας και μίλησε για το παραγωγικό μοντέλο και την ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης του, ώστε η χώρα να βγει ταχύτερα από την κρίση.

Όπως εκτίμησε, η λανθασμένη πρακτική της χρησιμοποίησης των ταμειακών διαθεσίμων και των αποθεματικών των φορέων δεν αρκεί σε καμία περίπτωση.

«Ο ιδιωτικός τομέας έχει πληρώσει - και εξακολουθεί να πληρώνει - το μάρμαρο των καθυστερήσεων και της αναβλητικότητας στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του τόπου» είπε ο κ. Κόλλιας και τόνισε ότι σίγουρα έγιναν αλλαγές, που κανείς δε φανταζόταν μέχρι πριν από 7-8 χρόνια, οι περισσότερες όμως εξ αυτών, όπως ανέφερε, ήταν αποσπασματικές και δεν έβαλαν το μαχαίρι στο κόκαλο.

«Αντίθετα, είτε από το φόβο του κομματικού κόστους είτε επειδή προέκυπταν ισχυρότατες εσωκομματικές αντιδράσεις μετά, κατέφευγαν στις εύκολες λύσεις, οι οποίες επιβάρυναν όλο και περισσότερο τους συνεπείς πολίτες-φορολογούμενους, ενισχύοντας το αίσθημα της εις βάρος τους αδικίας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το κλίμα των τελευταίων τριών μηνών, ο κ. Κόλλιας επεσήμανε ότι «τα επίσημα στοιχεία φανερώνουν το μέγεθος της ζημιάς, που προκάλεσαν οι πρόωρες εκλογές και το κλίμα απόλυτης πολιτικής αβεβαιότητας".

Πηγή: ΑΜΠΕ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671