ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 21/04/2015)

Στην αντεπίθεση η αυτοδιοίκηση για τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στην αντεπίθεση η αυτοδιοίκηση για τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πως θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο για μια «πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη απόφαση». Για μια κίνηση δημοσιονομικού πανικού που δημιουργεί συνθήκες «παύσης πληρωμών» με κίνδυνο να σταματήσουν τα έργα κάνουν λόγο οι περιφέρειες.

Στην αντεπίθεση περνούν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης που καθιστά υποχρεωτική την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τρίτη (13:00) θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ενώ την ίδια ώρα θα συνεδριάσει και η Ένωση Περιφερειών.

Με ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) διαμηνύει πως θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και σε «δυναμικές κινητοποιήσεις», καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της.

Η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για μια «πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη απόφαση», η οποία «λειτουργεί ως επιβεβαίωση της ανικανότητας του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου να βρει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα» της ρευστότητας του κράτους.

Επισημαίνει μάλιστα πως η ΠΝΠ συνιστά μια «λανθασμένη πολιτική απόφαση που αποδεικνύει ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου δημιουργούν αδιέξοδα».

Η Ένωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμών των Δήμων πλήττει την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης, και ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη μισθοδοσία του προσωπικού τους, «σε βάθος μηνών».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τόνισε πως πρόκειται για μια κίνηση δημοσιονομικού πανικού που δημιουργεί συνθήκες «παύσης πληρωμών» με κίνδυνο να σταματήσουν τα έργα.

Τόνισε ότι η μισθοδοσία του συνόλου των υπαλλήλων στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, καλύπτεται μόνον για 15 ημέρες.

Πηγή: http://www.skai.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671