ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 20/04/2015)

«Πιο πολλή δουλειά» ζητεί από την Ελλάδα ο Ντράγκι.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

«Πιο πολλή δουλειά» ζητεί από την Ελλάδα ο Ντράγκι

Η απάντηση στην κρίση στην Ελλάδα «βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας ότι «απαιτείται πιο πολλή δουλειά κι αυτό επείγει».

«Όλοι επιθυμούμε η Ελλάδα να τα καταφέρει» να εξέλθει από την κρίση, είπε ο Ντράγκι από την Ουάσινγκτον, προσθέτοντας όμως ότι η Ευρωζώνη είναι «καλύτερα εξοπλισμένη σε σχέση με το 2012, το 2011 και το 2010» αν η κατάσταση επιδεινωθεί. Όπως είπε, διαθέτει τα μέσα απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης, τα οποία «θα χρησιμοποιούσε στην περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης».

Αναγνώρισε ωστόσο ότι η Ευρωζώνη θα έμπαινε σε σε αχαρτογράφητα νερά αν η ελληνική κρίση χειροτέρευε.

Ο Ντράγκι εκτίμησε ότι θα πρέπει «να αποκατασταθεί ο διάλογος» την ώρα που οι διεθνείς πιστωτές αναμένουν από την Ελλάδα μία λίστα από μεταρρυθμίσεις πριν από την εκταμίευση των 7,2 δισ ευρώ.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ κάλεσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι προσεκτική απέναντι στις «δημοσιονομικές επιπτώσεις» των προτάσεών της.

Οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές της εντείνονται, την ώρα που τα τεχνικά κλιμάκια της «Ομάδας των Βρυξελλών» συναντώνται στο Παρίσι, προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εν όψει του χρονικού ορόσημου της 24ης Απριλίου.

Η συνάντηση ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κτήριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίθουσα προβλέπεται να είναι στη διάθεση των εμπειρογνωμόνων έως την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο Reuters ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, προειδοποίησε ότι παρά την έλλειψη ρευστότητας, η Ελλάδα είναι απίθανο να λάβει χρήματα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις.

Στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Ντομπρόφσκις χαρακτήρισε περιορισμένη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τεχνικές συζητήσεις.

«Είναι καιρός να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις. Κυρίως απαιτείται μια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα τηρήσει τους όρους του προγράμματος και θα εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Εκτίμησε δε ότι χωρίς έναν ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, στο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας θα γίνει απλά μία εκτίμηση της κατάστασης και θα δοθεί κάποια καθοδήγηση σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, χωρίς να αποφασιστεί η εκταμίευση κάποιας δόσης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671