ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 17/04/2015)

Τόμσεν: Ζητάμε αναμόρφωση του ασφαλιστικού χωρίς οριζόντιες περικοπές.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τόμσεν: Ζητάμε αναμόρφωση του ασφαλιστικού χωρίς οριζόντιες περικοπές

To Grexit δεν είναι το βασικό μας σενάριο, υπογράμμισε το στέλεχος του ΔΝΤ. Να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρχει συμφωνία και εκταμιεύσεις πριν τις πληρωμές χρέους του Ιουνίου. Δεν ζητάμε οριζόντιες περικοπές, ποτέ δεν τις ζητήσαμε, υπογράμμισε.

Oι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πρέπει να επιταχυνθούν ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος έγκαιρα, τόνισε σήμερα ο Πωλ Τόμσεν, υπεύθυνος ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ και πρώην στέλεχος της "τρόικας".

Ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε ότι είναι πολύ κρίσιμο να υπάρξει συμφωνία που θα «ξεκλειδώσει» πληρωμές προς την Ελλάδα πριν τις σημαντικές αποπληρωμές χρέους που λαμβάνουν χώρα από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.

Υπογράμμισε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ δεν είναι το βασικό σενάριο του ΔΝΤ, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι νέα και ήταν λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Τόνισε ότι είναι κρίσιμο για την Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, προσθέτοντας πως "δεν ζητάμε οριζόντιες περικοπές, ποτέ δεν τις ζητήσαμε".

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρέος είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι και η Ευρώπη έχει αναλάβει τη δέσμευση να παρέχει λύσεις όσο τηρείται το πρόγραμμα. Οσο δεν έχουμε όμως κρίσιμα στοιχεία, όπως τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Η ανάλυση για το χρέος (DSA) πρέπει να επικαιροποιηθεί και αυτό θα γίνει.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671