ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 17/04/2015)

ΥπΟικ: Ψευδές το δημοσίευμα των FT για αναβολή πληρωμής δόσεων στο ΔΝΤ.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΥπΟικ: Ψευδές το δημοσίευμα των FT για αναβολή πληρωμής δόσεων στο ΔΝΤ

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μετάθεση της καταβολής δόσεων. Οι Financial Times έκαναν λόγο για ανεπίσημη προσέγγιση Ελλήνων αξιωματούχων προς το ΔΝΤ, θέτοντας θέμα καθυστέρησης της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Αθήνα, με το Ταμείο να απαντά πως δεν είναι δυνατή μια αναβολή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους με γνώση των διαπραγματεύσεων, η Αθήνα πείσθηκε τελικά να μην καταθέσει επίσημο αίτημα προς το ΔΝΤ για αναβολή πληρωμής των δόσεων.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, Έλληνες αξιωματούχοι προσέγγισαν σχετικά το ΔΝΤ, γεγονός που αναδεικνύει την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά της χώρας, αλλά πήραν απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις και από τις δύο πλευρές, η Αθήνα πείστηκε να μην προχωρήσει σε συγκεκριμένο αίτημα αναβολής προς το Ταμείο. Οι FT αναφέρουν πως οι συζητήσεις (που έλαβαν χώρα στις αρχές του μήνα) είναι μια ένδειξη πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες να βρει αρκετά κεφάλαια ώστε να συνεχίσει να πληρώνει κανονικά μισθούς και συντάξεις και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις προς τους δανειστές.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει στο Ταμείο σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις μέσα στον Μάιο.

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671