ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Δευτέρα - 30/03/2015)

Νέες κινητές μονάδες δίωξης για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου - Εγκαίνια του αναβαθμισμένου τελωνείου Δοϊράνης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       Αθήνα, 30-03-2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΔΟΪΡΑΝΗΣ

Το νέο αναβαθμισμένο Τελωνείο Δοϊράνης εγκαινιάστηκε στις 27-03-15 παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσε η αποκεντρωμένη περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης.

Το έργο του Τελωνείου Δοϊράνης υλοποιήθηκε από κοινοτικά κονδύλια του προγράμματος Border.in, βάσει των οποίων επετεύχθη α) η αναβάθμιση των υποδομών και δικτύων του Τελωνείου και β) η ανάπτυξη και εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης και συστήματος αυτόματης καταγραφής διερχόμενων οχημάτων. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και τα καινούρια μέσα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου τόνισε ότι «στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της Γ.Γ.Δ.Ε. θα λειτουργήσουν κινητές μονάδες δίωξης αποτελούμενες αποκλειστικά από τελωνειακούς υπαλλήλους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Οι κινητές αυτές μονάδες θα λειτουργούν αρχικά στην περιφέρεια της Μακεδονίας-Θράκης, αργότερα και σε άλλες περιφέρειες, ώστε να μπορούν να έχουν αρμοδιότητα σε περισσότερους από έναν νομούς και με τον τρόπο αυτό ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα το λαθρεμπόριο. Στο στόχαστρό τους θα βρίσκονται μεταξύ άλλων λαθροδιακινητές πετρελαίου, ποτών και τσιγάρων».

Αμέσως μετά, η Γενική Γραμματέας παρευρέθηκε σε ημερίδα με θέμα τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή που διοργανώθηκε από το τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.).

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671