ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 30/03/2015)

Ασυλία αλλά και φόρος για τις «μαύρες» καταθέσεις του εξωτερικού.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ασυλία αλλά και φόρος για τις «μαύρες» καταθέσεις του εξωτερικού

Ακόμα μια «τελευταία» εύκαιρα ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση σε όσους έχουν «μαύρες» καταθέσεις στο εξωτερικό, πριν αρχίσει να ψάχνει με νέα όπλα για τα κεφάλαια που βρίσκονται σε κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως γράφουν τα Νέα, με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που εξετάζονται, θα δίνεται η ευκαιρία σε φοροφυγάδες να γλιτώσουν από μελλοντικές ενδεχόμενες ποινικές διώξεις και φορολογικές επιβαρύνσεις, που μπορεί ακόμα και να φτάνουν στο ύψος του κεφαλαίου, αν εντοπιστούν κατόπιν ελέγχου.

Ο βασικός κορμός της ρύθμισης φαίνεται να είναι έτοιμος και μένει να προσδιοριστεί το ύψος του φορολογικού συντελεστή, ενώ εισηγήσεις φέρονται να έχουν κάνει, και οι δύο αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας, ωστόσο την τελική σφραγίδα στο νομοσχέδιο θα βάλει ο υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο σχεδιασμός άρχισε με προτάσεις για την καθιέρωση συντελεστή φόρου 15% αλλά, ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, υποστηρίζουν ότι ο συντελεστής αυτός είναι χαμηλός και προτείνουν φορολόγηση 20% ή 25%.

Παράλληλα όμως υπάρχει ο αντίλογος πως αν επιβληθεί τόσο υψηλός συντελεστής, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα είναι μικρό.

Σημειώνεται δε πως την ερχόμενη Τρίτη, η κ. Βαλαβάνη έχει προγραμματίσει σύσκεψη με στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με αντικείμενο το «καταθεσιολόγιο».

Οι ελεγκτές σε πραγματικό χρόνο θα βλέπουν το ύψος της κατάθεσης και κάθε κίνηση του λογαριασμού από το 2000 και μετά. Σήμερα υπάρχει πρόσβαση στα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών, όχι όμως online και μόνο κατόπιν ηλεκτρονικού αιτήματος, τα στοιχεία διαβιβάζονται την επομένη μέρα από τις τράπεζες ενω οι πληροφορίες δεν είναι αναλυτικές.

Πηγή: http://www.reporter.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671