ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 30/03/2015)

«Αγκάθι» η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η 13η σύνταξη για το Brussels Group.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

«Αγκάθι» η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η 13η σύνταξη για το Brussels Group

"Αγκάθι" φαίνεται να αποτελεί το ασφαλιστικό στις συζητήσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών στις Βρυξέλλες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις ρυθμίσεις για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και την 13η σύνταξη που προτείνει η κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το MEGA.

Ειδικότερα, οι προτάσεις περιλαμβάνουν κοστολογημένο χρονοδιάγραμμα για την επαναφορά 13ης σύνταξης κόστους 545 εκ. ευρώ, για την αναστολή ή καταργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος επικουρικών συντάξεων κόστους 376 εκ ευρώ και για την αλλαγή του υπολογισμού των εφάπαξ. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 921 εκ ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, πάντως, οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν παρά τις πιέσεις των θεσμών. Μάλιστα, ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα νέων μειώσεων σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας στρέφει τη προσοχή του στην αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων με τον αναπληρωτή υπουργό να εκτιμά ότι από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις 100 δόσεις θα εισρεύσουν στα ταμεία 1,46 δις ευρώ.

Ο υπουργός δεν κρύβει επίσης την ικανοποίηση του που μόνο στις δυο πρώτες μέρες της ρύθμισης οι οφειλέτες του ΙΚΑ ρύθμισαν 232 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να μπουν ως άμεσα έσοδα στα ταμεία του ΙΚΑ 16 εκ ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ θα έρθουν στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Θα ενταχθούν στα νομοσχέδια του Πάνου Σκουρλέτη για την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και για την επαναφορά του δικαίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671