ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 27/03/2015)

Φορολογικές δηλώσεις ακόμη και από… φοιτητές.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Φορολογικές δηλώσεις ακόμη και από… φοιτητές

Δεν προβλέπεται πλέον εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για ενήλικα τέκνα, ακόμη και αν αυτά θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη, σύμφωνα με εγκύκλιο της ΓΓ Εσόδων.

του Θάνου Τσίρου

«Δεν προβλέπεται πλέον εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τα ενήλικα τέκνα (π.χ φοιτητές) -ακόμη και αν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου-εφόσον αποκτούν εισόδημα».

Αυτό ορίζει εγκύκλιος της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου. Έτσι, από φέτος, οι γονείς με φοιτητές οι οποίοι είτε έχουν σπίτι ή αυτοκίνητο στο όνομά τους (και τα οποία αποτελούν τεκμήριο) είτε βγάζουν έστω και ένα ευρώ εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εφορία θα τους περιμένει. Μέχρι πότε; Μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα καθώς εμμέσως πλην σαφώς, η ΓΓΔΕ έχει προαναγγείλει από τώρα παράταση.

Πάντως, η εγκύκλιος της κυρίας Σαββαΐδου, τουλάχιστον αφήνει στην ησυχία τους, τους φορολογούμενους χωρίς εισόδημα (κάτι το οποίο μάλλον συγκρούεται με τη σχετική διάταξη του τελευταίου φορολογικού νόμου). Όπως αναφέρεται, «δεν υποχρεούται σε υποβολής δήλωσης ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα». Προσοχή στην εξαίρεση: οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

Πηγή: http://www.thetoc.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671