ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τρίτη - 24/03/2015)

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 24-3-2015

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Βαβουγυιός και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Μπουρδούκης.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του δημοσίου έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της φτωχοποίησης των συνταξιούχων εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, με τις οποίες μειώθηκαν οι συντάξεις 35-50% και λεηλατήθηκαν ακόμη περισσότερο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να μπει τέλος στην αντιασφαλιστική καταστροφή, ενώ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο οδηγείται σε οικονομική κατάρρευση λόγω της λεηλασίας των αποθεματικών και της κατάργησης του κοινωνικού πόρου από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από τη συγκρότηση του Ταμείου Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671