ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 20/03/2015)

Ενταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο των 100 δόσεων.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ενταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο των 100 δόσεων

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Σε κλίμα έντασης άρχισε το μεσημέρι στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», μέσω του οποίου προβλέπεται η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο και διευθετείται σειρά άλλων ζητημάτων.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε τη διαφωνία της κατ’ αρχήν για την επιλογή της κυβέρνησης να προωθήσει προς συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Βάσει αυτής θα πρέπει η συζήτηση να ολοκληρωθεί και να ψηφιστούν οι διατάξεις του ως αργά απόψε το βράδυ.

Ωστόσο, πέραν των «διαδικαστικών», ενστάσεις κυρίως από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγείρονται και για ορισμένα εκ των άρθρων του νομοσχεδίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα να κλιμακώνει την κριτική της στάση υποβάλλοντας αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας σε τέσσερα εξ αυτών: τα άρθρα 16, 17, 21 και 24 που αφορούν το εύρος των αρμοδιοτήτων του υπουργού Οικονομικών ως προς την υλοποίηση των φορολογικών ρυθμίσεων, την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, και το ζήτημα της διάλυσης της εταιρείας «Παράκτιο Μέτωπο». Για το τελευταίο, ενστάσεις έχουν σύμφωνα με πληροφορίες διατυπώσει παρασκηνιακώς και μάλιστα εντόνως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο συγκεκριμένο ζήτημα στέκονται ήδη από χθες στις αρμόδιες Επιτροπές οι «γαλάζιοι», οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί και να επανακατατεθεί σε προσεχές νομοσχέδιο. Εν μέσω αυτών των πιέσεων, η κα Νάντια Βαλαβάνη έχει προχωρήσει κιόλας σε νομοτεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες ωστόσο εξακολουθούν να συναντούν την απόρριψη των διαφωνούντων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εμπλοκή αυτή αποτελεί αντικείμενο συσκέψεων κυβερνητικών στελεχών με στόχο την δρομολόγηση κι άλλων αλλαγών στο επίμαχο άρθρο ή ακόμα και την απόσυρσή του – αν και η εκδοχή της απόσυρσης ως τώρα απορρίπτεται από την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671