ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 20/03/2015)

Λίφτινγκ στον προληπτικό φόρο 26% ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Λίφτινγκ στον προληπτικό φόρο 26% ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Πηγές του υπ. Οικονομικών αναφέρουν ότι το επίμαχο άρθρο δεν θα αποσυρθεί, αλλά θα υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις. Θύελλα αντιδράσεων από τον επιχειρηματικό κόσμο για τη ρύθμιση.

Βελτιώσεις στο επίμαχο άρθρο 21 αναφορικά με τον προληπτικό φόρο 26% προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Αναμένεται να προωθηθούν εντός των επόμενων ωρών στη Βουλή.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το άρθρο δεν θα αποσυρθεί, αλλά θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος φόρος προκάλεσε την οργή της αγοράς, κυρίως των μεγάλων βιομηχανιών, καθώς και του κόσμου της Ναυτιλίας αφούπροβλέπει προκαταβολή φόρου 26% επί της συναλλαγής που έχει μια επιχείρηση με εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες οι οποίες διέπονται από προνομιακό φορολογικό καθεστώς (Κύπρος, Βουλγαρία κ.ά.).

Η ρύθμιση προβλέπει πως η προκαταβολή φόρου 26% επί της δαπάνης θα της επιστρέφεται αζημίως, σε διάστημα όμως δώδεκα μηνών, εφόσον αποδείξει προηγουμένως στη φορολογική διοίκηση ότι η συναλλαγή είναι πραγματική και όχι τριγωνική.

Η διοίκηση του ΣΕΒ απέστειλε επιστολή στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη με την οποία ζητά την απόσυρση του άρθρου 21 του σχεδίου νόμου που περιλαμβάνει τη σχετική ρύθμιση. Σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες προχώρησε σχεδόν το σύνολο των φορέων της αγοράς.

Στελέχη της αγοράς προειδοποίησαν πως τυχόν εφαρμογή του μέτρου, το οποίο προωθείται με στόχο την αντιμετώπιση των τριγωνικών συναλλαγών, σημαίνει πως "μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά" και πως οδηγούμαστε "σε νέκρωση μεγάλου μέρους του εισαγωγικού εμπορίου".

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671