ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 27/02/2015)

Έξοδο από την κρίση βραχυπρόθεσμα «βλέπει» το ΚΕΠΕ.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Έξοδο από την κρίση βραχυπρόθεσμα «βλέπει» το ΚΕΠΕ

Ενισχύεται η προοπτική της οριστικής εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα τετραμηνιαίας έκδοσης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με τίτλο «Οικονομικές Εξελίξεις».

Όπως επισημαίνεται, οι ευνοϊκές ενδείξεις που παρέχονται τόσο από τα τριμηνιαία στοιχεία, όσο και από τους επιλεγμένους μηνιαίους δείκτες που αναλύθηκαν, επιβεβαιώνονται και από σειρά δεικτών που ενσωματώνουν προσδοκίες, αλλά και από τις προβλέψεις που προκύπτουν από το υπόδειγμα πιθανοτήτων ύφεσης και το υπόδειγμα βραχυπρόθεσμων προβλέψεων του ΚΕΠΕ.

Αναφορικά με τις προοπτικές για την ιδιωτική κατανάλωση, η συνέχιση και τυχόν ενίσχυση της καταγεγραμμένης θετικής πορείας θα εξαρτηθεί κυρίως από την εξασφάλιση και διατήρηση συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας ως προς το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, αλλά και από τη δυνητική ελάφρυνση των νοικοκυριών ως προς το σύνολο των οικονομικών επιβαρύνσεων που αντιμετωπίζουν και αφορούν στα εισοδήματα ή/και τον πλούτο τους.

Όσον αφορά την πορεία των επενδύσεων και των εξαγωγών σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, το ΚΕΠΕ επισημαίνει ότι οι εξελίξεις στους δύο αυτούς τομείς αναμένονται να είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό αλληλένδετες.

Η δυναμική ανάκαμψη των επενδύσεων αποτελεί συνθήκη για την περαιτέρω ουσιαστική βελτίωση των εξαγωγών, με τον συνδυασμό οικονομικής σταθερότητας και αποκατάστασης της χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας να αποτελεί τον κρίσιμο καταλύτη για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671