ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 26/02/2015)

Βαρουφάκης: Πρόβλημα με την αποπληρωμή ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Πρόβλημα με την αποπληρωμή ΔΝΤ και ΕΚΤ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Στα προβλήματα ρευστότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει εύκολα να αποπληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τώρα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον Ιούλιο.

«Δεν θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας αναφορικά με το δημόσιο τομέα» δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του Alpha. Αλλά πρόσθεσε ότι «οπωσδήποτε θα έχουμε πρόβλημα με την αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ τώρα και της ΕΚΤ τον Ιούλιο».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τρόπους για την κάλυψη των υποχρεώσεων του Μαρτίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ροές των ταμειακών διαθεσίμων δείχνουν ότι στα μέσα του μήνα υπάρχει «τρύπα» της τάξης των 4 δισ ευρώ.

«Ναι» στις 100 δόσεις, «όχι» σε αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων θα τεθεί κανονικά σε ισχύ και πως δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά,

«Οι 100 δόσεις θα γίνουν, αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ καλές ιδέες από οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο έξυπνο αυτό το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι «δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά» αν και σημείωσε ότι θα γίνουν μικροαλλαγές στον ΦΠΑ χωρίς να μπορεί, όπως είπε, αυτήν τη στιγμή να τις αποσαφηνίσει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, να μειωθούν συντάξεις και μισθοί τόνισε: «Η απάντηση είναι και στα τρία "όχι"».

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει μέσα στο 2015» χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε τοποθετείται αυτή η αλλαγή.

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, σημείωσε ότι αυτό θα αποφασιστεί σε συνδυασμό με τον γενικό προγραμματισμό της κυβέρνησης μετά τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο στόχος του 3% που θα ήταν «καταστροφικός» για την οικονομία δεν συζητείται πλέον. «Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από 1,5%» δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους θα ξεκινήσουν άμεσα.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, ο υπ. Οικονομικών τόνισε πως είναι πεπεισμένος, ότι αν του είχε δοθεί η ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Γλέζο και του είχε εξηγήσει, «θα είχε καταλάβει τη μεγάλη επιτυχία που πέτυχε η κυβέρνηση» και εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα ήταν περήφανος

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671