ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 25/02/2015)

Σακελλαρίδης: Κέρδος ότι η λίστα Βαρουφάκη είναι γενικόλογη.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Σακελλαρίδης: Κέρδος ότι η λίστα Βαρουφάκη είναι γενικόλογη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η απουσία συγκεκριμένων δεσμεύσεων από τη λίστα που αποδέχτηκε το Eurogroup δίνει περιθώρια να γίνουν παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.

Κέρδος για τον ελληνικό λαό χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, το γεγονός ότι η λίστα που εγκρίθηκε από το Eurogroup είναι γενικόλογη και δεν έχει δεσμεύσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν περιθώρια να γίνουν παρεμβάσεις από την κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε, ότι η λίστα Βαρουφάκη περιλαμβάνει συγκεκριμένα θετικά σημεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν.

Υπογράμμισε, ότι πολλά από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι και στη λίστα των μεταρρυθμίσεων και επισήμανε ότι αυτό δείχνει ότι «όταν υπάρχει διαπραγμάτευση μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα».

Ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «θα γίνεται διαβούλευση με τους θεσμούς για τα νομοσχέδια πριν την ψήφισή τους», ενώ σχετικά με τα μέτρα για τα οποία υπάρχει δημοσιονομικό κόστος είπε ότι για αυτά θα υπάρξει διαβούλευση με τους θεσμούς.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα μέτρα που προβλέπει η λίστα Βαρουφάκη, με το ΔΝΤ ιδιαίτερα να αναφέρει πως η αξιολόγηση δεν θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί επιτυχώς, εάν οι διαπραγματεύσεις περιοριστούν στις προτάσεις της Αθήνας.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον ελληνικό κατάλογο θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν έως τα τέλη Απριλίου ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό αποτελεί και προϋπόθεση για την αποδέσμευση των δόσεων στήριξης, συνολικού ύψους 7,2 δισ., που παρακρατούνται από τους πιστωτές από το 2014.

Πηγή: http://www.skai.gr/  

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671