ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 25/02/2015)

Μεγάλες αμφιβολίες Σόιμπλε για τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της Αθήνας.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλες αμφιβολίες Σόιμπλε για τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της Αθήνας

«Το θέμα είναι τώρα αν μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, στον απόηχο της έγκρισης των ελληνικών μεταρρυθμιστικών προτάσεων από το Eurogroup, έγκριση την οποία χαρακτήρισε δύσκολη.

Μεγάλες αμφιβολίες για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως η απόφαση για 4μηνη παράταση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα δεν ήταν μια «εύκολη απόφαση» για το Eurogroup.

«Δεν ήταν για μας μία εύκολη απόφαση, αλλά δεν ήταν εύκολη ούτε για την ελληνική κυβέρνηση, διότι είχαν πει στον λαό κάτι τελείως διαφορετικό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και στη συνέχεια» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2.

«Το θέμα είναι τώρα αν μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε.

Σημειώνεται πάντως πως, παρά τις αμφιβολίες του, την Τρίτη ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τους γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την παράταση κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής στη γερμανική Βουλή.

Υπέρ της υπερψήφισης της 4μηνης παράτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα τάχθηκε και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, η γερμανική κυβέρνηση περιμένει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, μετά τη λήξη της 4μηνης παράτασης τον Ιούνιο.

Πηγή: http://www.skai.gr/   

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671