ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τρίτη - 24/02/2015)

Υπ. Εργασίας: συνάντηση με Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 24-2- 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΟΚΕ)

Η ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου και της διαβούλευσης, τομέων που υπέστησαν σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια από την πολιτική των μνημονίων, με άμεση αρνητική αντανάκλαση στο αγαθό της Δημοκρατίας, απασχόλησε σήμερα τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνου Σκουρλέτη και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου με μέλη του προεδρείου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.) υπό τον πρόεδρό της κ. Χρήστο Πολυζωγόπουλο.

Η Ο.Κ.Ε. ενημέρωσε για τη λειτουργία της και για το μεγάλο ζήτημα της σταδιακής υποχώρησης της κοινωνικής διαβούλευσης, ως μέσου σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και βοηθητικού εργαλείου στη λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Επίσης, έθεσε ως ζητήματα προτεραιότητας, τη συγκέντρωση και στοχευμένη χρήση των πόρων για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και την αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του ΟΜΕΔ.

Ο υπουργός Εργασίας αναγνώρισε ότι η έννοια του διαλόγου υποχώρησε τα προηγούμενα χρόνια, όπως και η δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα έκφρασης, για να τονίσει ότι ο διάλογος δεν είναι «πολυτέλεια», αλλά προϋπόθεση για την άσκηση πολιτικής.

Μετά από πρόσκληση της κ. Θεανώ Φωτίου, τις αμέσως επόμενες ημέρες η Ο.Κ.Ε. θα κληθεί να εκφράσει τη γνώμη της στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των πολιτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και να καταθέσει τις επικαιροποιημένες απόψεις της για την φτώχεια στην Ελλάδα.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671