ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
ΓΕΜΗ Αρ. Πρωτ. 54/18.02.2015

Διαδικαστική αντιμετώπιση αιτήματος «καταχώρησης στο ΓΕΜΗ Δικαστικής Απόφασης για διορισμό προσωρινής διοίκησης σε ΑΕ και Πρακτικού ΔΣ για συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα».

Πρωτότυπο έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

Αθήνα 18 Φεβρουάριου 2015

Αρ. Πρωτ. : 54

Προς :

• Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Ζακύνθου

Κοινοποίηση :

• Γενική Γραμματεία Εμπορίου - Δ/νση Εταιρειών & ΓΕΜΗ

• Υπηρεσίες ΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων

• Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της ΚΕΕΕ

Θέμα : Διαδικαστική αντιμετώπιση αιτήματος «καταχώρησης στο ΓΕΜΗ Δικαστικής Απόφασης για διορισμό προσωρινής διοίκησης σε ΑΕ και Πρακτικού ΔΣ για συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα».

Σχετικά : Επιστολή σας με e-mail από 11-02-2015

Απαντώντας στην ανωτέρω σχετική Επιστολή σας, γιο την «διαδικαστική αντιμετώπιση αιτήματος καταχώρησης στο ΓΕΜΗ Δικαστικής Απόφασης για διορισμό προσωρινής διοίκησης σε ΑΕ και Πρακτικού ΔΣ για συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα», σας γνωρίζουμε ότι, η ομόφωνη άποψη του Εποπτικού Συμβουλίου μας, έχει ως εξής :

1. Σύμφωνα με την παρ.4, εδάφ. γ, του άρθρου 11, του ν. 3419/2005, όπως ισχύει :

«4. Η αρμόδια υπηρεσία καταχώρησης στο Γ.Ε.ΜΗ. προβαίνει σε αυτεπόγγελτη καταχώρηση, μεταβολή ή Διαγραφή ............................. Αν περιέλθουν σε αυτήν, με οποιονδήποτε τρόπο, δικαστικές αποφάσεις που δημιουργούν, κηρύσσουν, αναγνωρίζουν ή μεταβάλλουν έννομες καταστάσεις και σχέσεις του υπόχρεου, οι οποίες αντιτάσσονται κατά νόμο προς κάθε τρίτο και οι οποίες αφορούν ..............το διορισμό ή την παύση εκπροσώπων των υπόχρεων νομικών προσώπων..........».

Συνεπώς Θα πρέπει να καταχωρίσετε στο ΓΕΜΗ τη Δικαστική Απόφαση για διορισμό προσωρινής διοίκησης σε ΑΕ.

2. Σύμφωνα με την παρ.1, του άρθρου 4, του ν. 3419/2005, όπως ισχύει : «1. Οι διατάξεις του νόμου αυτού δεν θίγουν την αρμοδιότητα .................των υπηρεσιών των οικείων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) δεύτερου βαθμού, για την έκδοση διοικητικών πράξεων και την άσκηση Εποπτείας και ελέγχου νομιμότητας των καταχωρητέων πράξεων και στοιχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, οι οποίες αφορούν τις ανώνυμες εταιρίες ..........,.

Οι διοικητικές πράξεις των αρμόδιων υπηρεσιών ................. των οικείων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) δεύτερου βαθμού,.............. αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την εγγραφή στο Γ.Ε.ΜΗ. και κάθε περαιτέρω καταχώριση, μεταβολή ή Διαγραφή των υπόχρεων που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία».

Συνεπώς, για να καταχωρίσετε στο ΓΕΜΗ, το Πρακτικό (για συγκρότηση σε σώμα κλπ) του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ, θα πρέπει αυτό να ελεγχθεί για τη νομιμότητα του, από την Υπηρεσία ΑΕ της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας και αν από τον έλεγχο νομιμότητας προκύψουν παρατηρήσεις ή υποδείξεις (για τη σωστή σύνταξη και υπογραφή του) η εταιρεία οφείλει να συμμορφωθεί με αυτές τις παρατηρήσεις ή υποδείξεις.

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου

Μιχαήλ Σφακιανάκης

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ Ακαδημίας 6 - 106 81 Αθήνα

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671