ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 24/02/2015)

Κομισιόν: Λάβαμε τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Κομισιόν: Λάβαμε τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

«Εγκαίρως» έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

Πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε, εν τω μεταξύ, ικανοποίηση για τη λίστα των μέτρων που απέστειλε η Αθήνα.

«Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε η πηγή. «Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της ημέρας, πιθανότατα νωρίς απόψε, αναμένεται να δοθεί η απάντηση του Eurogroup σχετικά με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων. Εάν είναι θετική, τότε θα σηματοδοτήσει την άμεση έναρξη της διαδικασίας επικύρωσης της τετράμηνης παράτασης από τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του στο CNN ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για σύντομο και περιεκτικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι με την έγκρισή του θα δοθεί χώρος και χρόνος ανάσας στην Ελλάδα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κοινοτικές πηγές υπολογίζουν την απόδοση των μέτρων αυτών στο ποσό περίπου των 7 δισ. ευρώ.

Για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των κόκκινων δανείων, καθώς και την προστασία της α' κατοικίας - που περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα - κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους εταίρους, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει κόστος στον προϋπολογισμό.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών είπε στο CNN σχετικά με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης με τρόπο που να συνάδει στο νέο πλαίσιο διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Καταφέραμε για τους επόμενους τέσσερις μήνες, που είναι η διάρκεια αυτής της ενδιάμεσης περιόδου, να μην υπάρξουν περικοπές συντάξεων και αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα υπάρξει σειρά κινήσεων για την ανακούφιση από τη φτώχεια», σημείωσε.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671