ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 20/02/2015)

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ανέργους.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ανέργους

Παρατείνεται για ένα χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2016, η δυνατότητα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ασφαλισμένους με μειωμένο αριθμό ενσήμων, ώστε να καλυφθούν άνεργοι και περιστασιακά απασχολούμενοι.

Ηδη εστάλη στα Ταμεία εγκύκλιος από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την οποία ενημερώνονται οι διοικήσεις πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική διάταξη στην οποία θα προβλέπεται η χορήγηση παροχών σε είδος, έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2016, σε μια σειρά ασφαλισμένων. Και συγκεκριμένα στις εξής ομάδες:

• Στους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και στα μέλη των οικογενειών τους με τη συμπλήρωση 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο (χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπεντάμηνου).

• Στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ηλικίας άνω των 30 και έως 65 ετών που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του δεύτερου άρθρου του Ν. 3845/2010 (παρ. 8).

• Στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικοί) και στους υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του πρώτου άρθρου του Ν. 4254/2014.

Στο μεταξύ, σε συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ που είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για άμεση κατάθεση στη Βουλή διατάξεων με τις οποίες θα αναστέλλονται επ’ αόριστον οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν δρομολογηθεί νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για την παύση της μείωσης των συντάξεων, κύριων και επικουρικών και την αποκατάσταση του δημόσιου καθολικού, αλληλέγγυου και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671