ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 17/02/2015)

FT: «Φρένο» Βερολίνου στις προθέσεις της Αθήνας για επέκταση της σύμβασης.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

FT: «Φρένο» Βερολίνου στις προθέσεις της Αθήνας για επέκταση της σύμβασης

"Γερμανοί αξιωματούχοι εμμένουν πως δεν υπάρχουν νομικά μέσα που να επιτρέπουν ένα τέτοιο δάνειο"

«Φρένο» φέρεται να βάζει το Βερολίνο στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταθέσει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, «η Ελλάδα επιμένει πως η επέκταση αφορά τη δανειακή σύμβαση και όχι το μνημόνιο, αλλά Γερμανοί αξιωματούχοι εμμένουν πως δεν υπάρχουν νομικά μέσα που να επιτρέπουν ένα τέτοιο δάνειο».

Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι έδωσαν προθεσμία στην Ελλάδα έως την Παρασκευή, προκειμένου να καταθέσει αίτημα για παράταση του προγράμματος, χωρίς το οποίο κινδυνεύει άμεσα να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας.

Σύμφωνα με τους FT, η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να επαναφέρει στο προσκήνιο την συμφωνία που φέρεται να είχε επιτευχθεί την περασμένη Δευτέρα, προτού καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών στο Eurogroup.

«Θα ζητήσουμε παράταση εντός του πλαισίου που όριζε το σχέδιο του Πιερ Μοσκοβισί για την Ελλάδα» διευκρίνισε στην εφημερίδα κορυφαίος υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο ARD, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι συνεχίζει να περιμένει δεσμευτικές και αξιόπιστες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση για το πώς σκοπεύει να προχωρήσει με το πακέτο διάσωσης, εμμένοντας στην τήρηση του υπάρχοντος προγράμματος.

«Η Ελλάδα έχει δει βελτιώσεις στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος και θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτή την πορεία, ή να καταθέσει μια καλύτερη λύση... Μέχρι τώρα δεν είχαμε καν την αρχή μιας απάντησης σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Eρωτηθείς δε για τις πληροφορίες ότι η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης τη Τετάρτη, ο κ. Σόιμπλε απάντησε «δεν έχω λάβει κάτι, όχι».

Με μονομερείς ενέργειες, όπως η κατάθεση νομοσχεδίων στα οποία αντιτίθεται η τρόικα, φέρεται να αντιδρά στο μεταξύ η κυβέρνηση απαντώντας στο τελεσίγραφο των εταίρων στο Eurogroup.

Όπως τόνισε κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ o Αλέξης Τσίπρας, «το λέμε και το εννοούμε, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

Πηγή: http://www.skai.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671