ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τετάρτη - 28/01/2015)

Ε.Ε.Α: Ελπιδοφόρες για τους μικρομεσαίους οι θέσεις της νέας κυβέρνηση.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΑΘΗΝΩΝ

Ελ. Βενιζέλου 44 & Χαρ. Τρικούπη

1ος / 2ος Όροφος

106 79 ΑΘΗΝΑ

T 210 3380200

F 210 3380219

eea@eea.gr

27/01/2015

Ε.Ε.Α: Ελπιδοφόρες για τους μικρομεσαίους οι θέσεις της νέας κυβέρνηση

Η εντολή του ελληνικού λαού για αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής αποτυπώνει την ελπίδα των πολιτών ότι η χώρα μπορεί να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης, ανασυγκροτώντας την παραγωγική της βάση και επουλώνοντας τις μεγάλες πληγές της κρίσης που προκάλεσαν οι πολιτικές λιτότητας, οι οποίες κατακρήμνισαν την εσωτερική κατανάλωση, οδήγησαν σε εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και εκτίναξαν την ανεργία.

Το αποτέλεσμα των εκλογών εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία των Ελλήνων στις ξενόφερτες πολιτικές των Μνημονίων που εξαθλίωσαν τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις και υπογραμμίζει την ανάγκη για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους Έλληνες για τους Έλληνες.

Για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που αποτελεί τη βάση της συνεργασίας ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και ΑΝ.ΕΛ. στο νέο κυβερνητικό σχήμα, δίνει έμφαση στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, στη δίκαιη φορολόγηση των επιχειρήσεων και της ιδιωτικής περιουσίας, στις δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, και στην αύξηση των μισθών, μέτρα που θα τονώσουν το εισόδημα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και τη ζήτηση στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Εξάλλου, η ανθρωπιστική κρίση έπληξε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, καθιστώντας τους «απόκληρους» της αγοράς, με αποτέλεσμα σήμερα πολλοί εξ αυτών να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και να έχουν την απόλυτη ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία.

Εκτιμούμε, επίσης, ως ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι δύο πολιτικοί σχηματισμοί με πολύ διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές συνεργάζονται για το καλό της χώρας στη βάση μιας «συμφωνίας αρχών».

Φυσικά, οι πολύ λεπτές ισορροπίες στην οικονομία και στις σχέσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της, καθιστούν το έργο της νέας κυβέρνησης ιδιαίτερα περίπλοκο.

Το νέο οικονομικό επιτελείο που θα επαναδιαπραγματευθεί, όπως έχει εξαγγελθεί, το ελληνικό χρέος και τους όρους της δανειακής σύμβασης, θα πρέπει να διασφαλίζει σε κάθε σκέλος αυτής της διαπραγμάτευσης την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, καθώς αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες από την κάλπη, αλλά και η απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερή και χωρίς κλυδωνισμούς πορεία της οικονομίας.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα πρέπει να εκπονήσει μαζί με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας και τους εκπροσώπους της αγοράς, τα Επιμελητήρια και τους κοινωνικούς εταίρους, ένα βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης του παραγωγικού ιστού της χώρας, που θα εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός εξωστρεφούς μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο θα βασίζεται στην καινοτομία, τον υγιή ανταγωνισμό, την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση της απασχόλησης.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι πολλοί από τους νέους Υπουργούς έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στον Επιμελητηριακό Θεσμό και την βούλησή τους για την αναβάθμισή του στο πλαίσιο αυτού του νέου Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου.

Το Ε.Ε.Α, στη βάση του θεσμικού του ρόλου ως σύμβουλος της Πολιτείας και ως εκπρόσωπος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, θα αξιολογεί με κριτική αλλά εποικοδομητική στόχευση το έργο της κυβέρνησης, έτοιμο να τη συνδράμει με κάθε μέσο, ώστε η έξοδος από τη κρίση για την Ελλάδα, να γίνει με ταχύτητα, ασφάλεια και με κοινωνική δικαιοσύνη.

Είναι σίγουρο πως η κυβέρνηση θα κριθεί, και μάλιστα αυστηρά, από τα αποτελέσματα και όχι τις προθέσεις της. Οι πολίτες όμως θα κρίνουν αυστηρά και όσους τυχόν, εντός και εκτός Ελλάδας, προσπαθήσουν να καθυστερήσουν ή να παρεμποδίσουν την πορεία της προς την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση.

Ακολουθεί δήλωση του Προέδρου του Ε.Ε.Α κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου:

“Αναμφίβολα πρόκειται για μία μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και οφείλουμε να τον συγχαρούμε θερμά για αυτή την επιτυχία που σηματοδοτεί και μία καινούρια μέρα για την Ελλάδα. Μακάρι για τη χώρα και την κοινωνία να επιτύχει ο Αλέξης Τσίπρας στο δύσκολο έργο του. Για μας, τους ανθρώπους της αγοράς που τόσο έχει πληγεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό ότι υπάρχει Κυβέρνηση στην Ελλάδα και δεν χάθηκε άλλος πολύτιμος χρόνος. Η νέα πολιτική ηγεσία θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας, υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσει την απαραίτητη βαρύτητα στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν όλη την ελληνική οικονομία και ειδικά τους μικρομεσαίους και τα νοικοκυριά. Περιμένουμε να σταθούν συνεπείς στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να δώσουν την πολυπόθητη πνοή ανάπτυξης, τερματίζοντας έτσι μία μακρά περίοδο ασφυξίας της οικονομίας και καταστροφικής ύφεσης.”

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671