ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 28/01/2015)

Ποιες νέες παροχές και διευκολύνσεις προωθεί ο ΟΑΕΕ.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ποιες νέες παροχές και διευκολύνσεις προωθεί ο ΟΑΕΕ

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Νέες υπηρεσίες και παροχές θέτει σε εφαρμογή άμεσα ο ΟΑΕΕ προκειμένου να διευκολύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες – ασφαλισμένους του οργανισμού που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων.

1)δεν απαιτείται πλέον η μηνιαία προσέλευση των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ για θεώρηση των βιβλιαρίων τους. Τα βιβλιάρια θα γίνεται ηλεκτρονικά για τους 31.943 άμεσα ασφαλισμένους και τα 19.160 έμμεσα μέλη τους που έχουν ενταχθεί τόσο στη βάση του Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΕ όσο και στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού συστήματος ΑΤΛΑΣ.

Η καταχώρηση έγινε μετά τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η ΗΔΙΚΑ και αφορά ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που καλύπτουν την βασική προϋπόθεση παροχής ασφαλιστικής ικανότητας, δηλαδή τριετή ασφάλιση στον κλάδο υγείας.

2) Εφάπαξ επίδομα μητρότητας ύψους 600 ευρώ (150 ευρώ Χ4 μήνες) θα λαμβάνουν στο εξής οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες − άμεσα ασφαλισμένες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών λόγω κυοφορίας και λοχείας. (ΦΕΚ 192/23-1-2015). Για την είσπραξη του επιδόματος οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να ήταν ασφαλιστικά ενήμερες (να μην χρωστούν ή να έχουν ρυθμίσει τις οφειλές και να πλήρωνα τις δόσεις) κατά την ημερομηνία του τοκετού και να μην δικαιούνται επίδομα μητρότητας από άλλο Ταμείο.

3)Κέντρο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (ΚΕΑΣ) θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες στο ισόγειο του κτιρίου επί της οδού Ακαδημίας 22 ο ΟΑΕΕ.

Στο Κέντρο θα παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

Λειτουργία γραφείου συμβούλου για θέματα υπαγωγής στην ασφάλιση (προϋποθέσεις, προαιρετική ασφάλιση, εξαιρέσεις, εταιρείες, ρυθμίσεις κ.λ.π), προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ( για απονομή, αναγνωρίσεις χρόνου, θέματα διμερών συμβάσεων και ευρωπαϊκής ένωσης, διαδοχική κ.λ.π)

Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων για :Βεβαίωση Εισφορών Ασφαλισμένου, Βεβαίωση Αποδοχών Συνταξιούχου, Τρίμηνα Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων, Κατάσταση Οφειλομένων Εισφορών, Κατάσταση Πληρωμένων Αποδείξεων Ασφαλισμένου, Έκδοση Κλειδάριθμου

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671