ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 22/01/2015)

Με πρόσθετα κριτήρια η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Με πρόσθετα κριτήρια η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Δεν αποκλείονται τα ελληνικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά σε χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα θα ισχύουν πρόσθετα κριτήρια. Τούτο προκύπτει από τις πρώτες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αγοράζει, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, ομόλογα αξίας 60 δισ. ευρώ μηνιαίως για ένα χρόνο τουλάχιστον. Ωστόσο, όπως είπε, σε χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα υπό την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ισχύουν ορισμένα πρόσθετα κριτήρια.

Το πρόγραμμα αγοράς τίτλων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα κρατήσει έως το Σεπτέμβριο του 2016 και το ύψος τους θα εξαρτάται από τη συμμετοχή της κάθε κεντρικής τράπεζας στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, ενώ πρόσθετα κριτήρια επιλεξιμότητας θα τεθούν για χώρες, που υπάγονται σε πρόγραμα - μνημόνιο (όπως η Ελλάδα σημ: δεν ανέφερε το όνομα της χώρας μας).

Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια αναφοράς. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παραμένει στο επίπεδο του 0,05%, αυτό που αφορά πράξεις διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,20%. Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν γίνεται περαιτέρω μνεία επί αποφάσεων που τυχόν ελήφθησαν σε ζητήματα νομισματικής πολιτικής.

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671