ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τετάρτη - 21/01/2015)

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε σχέση με δημοσιεύματα που θέλουν την EBRD να διαψεύδει την αναβολή της απόφασης για δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε σχέση με δημοσιεύματα που θέλουν την EBRD να διαψεύδει την αναβολή της απόφασης για δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε σχέση με δημοσιεύματα που θέλουν την EBRD να διαψεύδει την αναβολή της απόφασης για δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα, διευκρινίζει τα εξής:

1) Σε επίσημη ενημέρωση που έγινε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο εκπρόσωπος της EBRD αναφέρει ότι: Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου αποφάσισε να επαναπρογραμματίσει τη συζήτηση για την αξιολόγηση της τεχνικής έκθεσης για την Ελλάδα και συνακόλουθα την εισήγηση για την παραπομπή του ζητήματος στο Συμβούλιο Διοίκησης, που αποτελείται από τους Governors (Υπουργούς- εκπροσώπους των κρατών - μελών), για την επόμενη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου (καθώς κάποια μέλη ζήτησαν επιπλέον διευκρινίσεις). Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για τη δραστηριοποίηση της Τράπεζας θα ληφθεί στη συνέχεια από το Συμβούλιο Διοίκησης της EBRD.

2) Για λόγους τάξης το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δημοσιοποιεί το θέμα της ατζέντας του Δ.Σ. της EBRD, το οποίο και δε συζητήθηκε την 14η Ιανουαρίου, όπως αναφέρει και η επίσημη ενημέρωση της Τράπεζας και όπως αυτό καταγράφεται στα πρακτικά του Δ.Σ.: “Greece: Country Assessment and draft Report of the Board of Directors to the Board of Governors and Resolution”.

3) Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσει η συζήτηση του θέματος και η λήψη τελικής απόφασης από την EBRD το συντομότερο δυνατό, διότι αφορά μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, δηλαδή την ενίσχυση της ρευστότητας και τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Από το Γραφείο Τύπου

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671