ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Αριθμ. 2/4739/0004/20.01.2015

Εξουσιοδότηση υπογραφής «Με εντολή Υπουργού» στο Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπουργείου Οικονομικών με την ιδιότητά του ως Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και στον Προϊσταμένο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της ίδιας Γενικής Γραμματείας.

Αριθμ. 2/4739/0004

(ΦΕΚ Β΄ 115/21.01.2015)

Εξουσιοδότηση υπογραφής «Με εντολή Υπουργού» στο Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπουργείου Οικονομικών με την ιδιότητά του ως Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και στον Προϊσταμένο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της ίδιας Γενικής Γραμματείας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Των άρθρων 41, 50, 51, 54 και 90 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98).

β) Του άρθρου 81 του Ν. 1892/1990 «Για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» (Α΄ 101), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 2026/1992 (Α΄ 43).

γ) Του άρθρου 54 του Ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης − Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» (Α΄ 174), όπως ισχύει.

δ) Του π.δ. 284/1988 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών (Α΄128), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι την έναρξη ισχύος του π.δ. 111/2014 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών» (Α΄ 178).

ε) Του π.δ. 111/2014 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών», όπως ισχύει.

στ) Του π.δ. 89/2014 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 134).

2. Την υπ’ αριθμ. 1086421/2042/0006/30.11.1990 κοινή απόφαση των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης και Οικονομικών «Εξαίρεση διοικητικών πράξεων ή εγγράφων του Υπουργείου Οικονομικών από τον περιορισμό των υπογραφών της παρ. 1 του άρθρου 81 του Ν. 1892/1990» (Β΄ 756).

3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Μεταβίβαση της εξουσίας υπογραφής «Με εντολή Υπουργού» στο Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπουργείου Οικονομικών, με την ιδιότητά του ως Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταβιβάζουμε στο Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπουργείου Οικονομικών με την ιδιότητά του ως Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 111/2014 (Α΄178), το δικαίωμα να υπογράφει «με εντολή Υπουργού» για τα παρακάτω θέματα:

1) Αποφάσεις εξουσιοδότησης υπαλλήλων των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς του, για το χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού και αποφάσεις άρσης εξουσιοδότησης.

2) Έγγραφα που απευθύνονται σε συναρμόδια Υπουργεία, στη ΜΕΑ/Ε.Ε. ή άλλους εθνικούς εκπροσωπευτικούς μας φορείς, σε διεθνείς οργανισμούς ή ξένες ομόλογες Διοικήσεις, εφόσον διατυπώνονται θέσεις ή εκτιμήσεις ή δίδονται οδηγίες ή απαντήσεις επί θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος, στα πλαίσια της Κυβερνητικής πολιτικής και, εφόσον, λόγω διαδικασίας, εθιμοτυπίας ή πρωτοκόλλου, πρέπει να υπογραφούν από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.

3) Αποφάσεις για την επιλογή, προαγωγή, τοποθέτηση, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, ή μετάταξη των Προϊσταμένων Τμημάτων και Αυτοτελών Γραφείων και Γραφείων όλων των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών, με εξαίρεση τις οργανικές μονάδες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εκτός των περιπτώσεων που η αρμοδιότητα αυτή ανατίθεται με ρητή άλλη πράξη σε άλλα όργανα.

4) Αποφάσεις για την προαγωγή, τοποθέτηση μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση ή μετάταξη όλων των υπαλλήλων αρμοδιότητας της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης, με εξαίρεση τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και εκτός των περιπτώσεων που η αρμοδιότητα αυτή ανατίθεται με ρητή άλλη πράξη σε άλλα όργανα.

5) Αποφάσεις κατανομής θέσεων προσωπικού ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα στις οργανικές μονάδες αρμοδιότητάς του μετά από εισήγηση των Προϊσταμένων Γενικής Διεύθυνσης, Αυτοτελούς Διεύθυνσης, Τμήματος ή Αυτοτελούς Γραφείου, με βάση την αποστολή κάθε οργανικής μονάδας και τις ανάγκες της υπηρεσίας.

6) Αποφάσεις σύστασης, συγκρότησης και ορισμού μελών μη αμειβόμενων επιτροπών και ομάδων εργασίας, στις περιπτώσεις που οι επιτροπές ή οι ομάδες εργασίας συγκροτούνται από υπαλλήλους που υπηρετούν σε διαφορετικές Γενικές ή Ειδικές Γραμματείες του Υπουργείου Οικονομικών και εκτός των περιπτώσεων που η αρμοδιότητα αυτή ανατίθεται με ρητή άλλη πράξη σε άλλα όργανα.

7) Αποφάσεις ορισμού των συμμετεχόντων σε ομάδες εργασίας, συμβούλια ή άλλες συναντήσεις σε ευρωπαϊκά ή διεθνή όργανα και συντονισμό της εκπροσώπησης του Υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις συναρμοδιότητας Γενικών ή Ειδικών Γραμματειών του Υπουργείου Οικονομικών.

8) Αποδοχή και έγκριση πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), εκτός των πρακτικών συμβιβασμού για την αναγνώριση απαιτήσεων κατά του Ελληνικού Δημοσίου, το συμβιβασμό σε διαφορές με αυτό, τη ρύθμιση πτωχών οφειλετών του Δημοσίου και τις πράξεις εξώδικης επίλυσης διαφορών. Εξαιρούνται επίσης οι πράξεις που ανατίθενται με ρητή άλλη πράξη σε άλλα όργανα.

9) Ερωτήματα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επί θεμάτων που δεν ανατίθενται με ρητή άλλη πράξη σε άλλα όργανα καθώς και αποδοχή των σχετικών γνωμοδοτήσεων.

Άρθρο 2

Μεταβίβαση της εξουσίας υπογραφής

«Με εντολή Υπουργού» στον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης Υπουργείου Οικονομικών Μεταβιβάζουμε στον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης Υπουργείου Οικονομικών, το δικαίωμα να υπογράφει «με εντολή Υπουργού» για τα παρακάτω θέματα:

1) Ερωτήματα για την επιλογή, προαγωγή, τοποθέτηση, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση ή μετάταξη των Προϊσταμένων Τμημάτων και Αυτοτελών Γραφείων όλων των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών, με εξαίρεση τις οργανικές μονάδες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εκτός των περιπτώσεων που η αρμοδιότητα αυτή ανατίθεται με ρητή άλλη πράξη σε άλλα όργανα.

2) Ερωτήματα για την προαγωγή, τοποθέτηση μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση ή μετάταξη όλων των υπαλλήλων αρμοδιότητας της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης μεταξύ των Γενικών ή Ειδικών Γραμματείων του Υπουργείου, με εξαίρεση τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και εκτός των περιπτώσεων που η αρμοδιότητα αυτή ανατίθεται με ρητή άλλη πράξη σε άλλα όργανα.

3) Ερωτήματα προς τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και αποφάσεις για λοιπά θέματα υπηρεσιακής κατάστασης όλων των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, πλην ΓΓΔΕ, πλην των περιπτώσεων που η αρμοδιότητα αυτή μεταβιβάζεται ή ανήκει σε άλλα όργανα.

4) Αποφάσεις για τη θέση υπαλλήλων σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

5) Αποφάσεις λύσης της υπαλληλικής σχέσης, λόγω:

α) αποδοχής παραίτησης του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού και

β) συμπλήρωσης ορίου ηλικίας και του απαιτούμενου χρόνου υπηρεσίας του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού.

6) Απαντήσεις προς το Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Άρθρο 3

Τα έγγραφα που υπογράφονται «Με εντολή Υπουργού» από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και αφορούν γενικότερης σημασίας θέματα, κοινοποιούνται σε αντίγραφο στο Γραφείο Υπουργού.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2015

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671