ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τετάρτη - 21/01/2015)

ΣτΠ: Υπέρβαση γραφειοκρατικού εμποδίου στη χορήγηση σύνταξης σε ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ.

Περιγραφή

Ο Συνήγορος του Πολίτη δέχτηκε αναφορά από Κέντρο Υγείας Βορείου Ελλάδας με αίτημα τη διερεύνηση της δυνατότητας συνταξιοδότησης ασφαλισμένου με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο οποίος είχε περίπου 30 χρόνια ασφάλισης στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ εκτίμησε τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης, δέχθηκε ως εμπρόθεσμη την καταβολή του οφειλόμενου ποσού και δρομολογήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία η διαδικασία καταβολής της σύνταξης στον ενδιαφερόμενο.

             

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ

Κύκλος Κοινωνικής Προστασίας

Σύνοψη διαμεσολάβησης

Υπέρβαση γραφειοκρατικού εμποδίου στη χορήγηση σύνταξης σε ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Χρήστος Α. Ιωάννου Ειδική Επιστήμονας: Ρένα Παπαδάκη

Ιανουάριος 2015

Ο Συνήγορος του Πολίτη δέχτηκε αναφορά από Κέντρο Υγείας Βορείου Ελλάδας με αίτημα τη διερεύνηση της δυνατότητας συνταξιοδότησης ασφαλισμένου, με περίπου 30 χρόνια ασφάλισης στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού, που επιλήφθηκε της υπόθεσης, ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας βρισκόταν σε αντικειμενική αδυναμία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησής του. Παρά το γεγονός ότι είχε συμπληρώσει από το 2009 τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλιστικού χρόνου και ηλικίας, δεν ήταν σε θέση να χειριστεί τα οικονομικά του θέματα, με αποτέλεσμα να καταλήξει άστεγος και ανασφάλιστος. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συνταξιοδότησης προσέκρουε στο γεγονός ότι ένα ποσό της οφειλής του προς τον ΟΑΕΕ εμφανιζόταν ότι είχε καταβληθεί εκπρόθεσμα.

Ο Συνήγορος του Πολίτη σε έγγραφό του τόνισε ότι από τον φάκελο του ασφαλισμένου δεν αποδεικνύεται ότι είχε εγγράφως ενημερωθεί για την εν λόγω οφειλή και τη δίμηνη προθεσμία καταβολής της. Και επιπλέον, ότι ο ασφαλισμένος μόλις τελικά έλαβε γνώση για την οφειλή ανταποκρίθηκε και την πλήρωσε άμεσα.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ εκτίμησε τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης, δέχθηκε ως εμπρόθεσμη την καταβολή του οφειλόμενου ποσού και δρομολογήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία η διαδικασία καταβολής της σύνταξης στον ενδιαφερόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: Τμήμα Επικοινωνίας Παραγυιός Πέτρος τηλ. 213 1306 625 Παπαγεωργοπούλου Δημητρία τηλ. 213 1306 604

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671