ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 21/01/2015)

Fitch: Αντιμέτωπες με νέα κρίση ρευστότητας οι ελληνικές τράπεζες.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Fitch: Αντιμέτωπες με νέα κρίση ρευστότητας οι ελληνικές τράπεζες

Σε ενδεχόμενα προβλήματα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο: "Greek banks face fresh liquidity squeeze - Fitch", το οποίο επικαλείται έκθεση του οίκου αξιολόγησης μετά το αίτημα δύο ελληνικών τραπεζών για προληπτική βοήθεια από τον μηχανισμό ELA. Η πολιτική αβεβαιότητα είναι πιθανό να αυξήσει τους κινδύνους για την χρηματοδότηση και την ρευστότητα των τραπεζών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ανέφερε ο οίκος χθες και σημείωσε ότι τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα είναι καλύτερα προετοιμασμένα για να αντέξουν μια εκροή καταθέσεων σε σχέση με τις εκλογές του 2012.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, ο οίκος εκτιμά ότι το 2% του συνόλου των καταθέσεων του τραπεζικού συστήματος έχουν αποσυρθεί. Ο ρυθμός των αναλήψεων είναι πιθανό να επιταχυνθεί πριν και μετά τις εκλογές. Αλλά οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν περισσότερη πίεση εάν το πολιτικό ρίσκο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η πρόσβαση των τραπεζών στις διευκολύνσεις ρευστότητας της ΕΚΤ εξαρτάται από το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο διεθνές πρόγραμμα διάσωσης.

Μια παρατεταμένη εκλογική διαδικασία και ένα αδιέξοδο μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικας κατά τη διαπραγμάτευση για παράταση του μνημονίου δεν είναι στις προσδοκίες μας, αλλά κάτι τέτοιο θ' αυξήσει τις πολιτικές αβεβαιότητες και τους κινδύνους για τις τράπεζες, αναφέρει το σημείωμα του οίκου αξιολόγησης Fitch.

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671