ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Πέμπτη - 18/12/2014)

Υπ. Εργασίας: Αποκλιμακώνεται η ανεργία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2014

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού Γ΄τριμήνου 2014, από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας ανακοινώνονται τα εξής:

Τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για το γ’ τρίμηνο επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας αλλάζει. Η απασχόληση αυξάνεται συνεχώς και η ανεργία έχοντας φτάσει στην κορυφή ενός βασανιστικού κύκλου που ξεκίνησε εδώ και τέσσερα χρόνια, αποκλιμακώνεται πλέον σταθερά.

Η μείωση της ανεργίας στο 25,5% από 27,2% πέρυσι το ίδιο διάστημα δεν μας εκπλήσσει. Συνιστά το φυσιολογικό αποτέλεσμα μιας εργώδους και μεθοδικής προσπάθειας για την επανάκαμψη της ανάπτυξης και την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απελευθερώνουν τον ανατγωνιστικό δυναμισμό της οικονομίας.

Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, περιμένουμε επιτάχυνση των ρυθμών αυτής της πτωτικής τάσης. Αρκεί να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε το «ξαναζωντάνεμα» της οικονομίας να έχει αντίκρυσμα στην καθημερινότητα των πολιτών, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες δουλειάς για όλους, να ορθοποδήσουν ξανά οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, να ανασάνουν τα νοικοκυριά.

Με δύο λόγια, αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε - με συνέπεια και αποφασιστικότητα και με την ίδια ένταση –τον «οδικό χάρτη» της εξόδου απο την κρίση χωρίς πισωγυρίσματα και επικίνδυνους πειραματισμούς.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671