ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 12/12/2014)

Reuters: Τα μαθηματικά πάνε κόντρα στο Σαμαρά.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Reuters: Τα μαθηματικά πάνε κόντρα στο Σαμαρά

Δεν του βγαίνουν οι αριθμοί του Ελληνα πρωθυπουργού, σχολιάζει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο

Κατά του Αντώνη Σαμαρά στο τέχνασμα του με την εκλογή Πρόεδρου της ελληνικής Δημοκρατίας είναι τα προγνωστικά, σχολιάζει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, σε νέο του δημοσίευμα γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Μόνο πείθοντας τουλάχιστον κάποιους από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να επαναστατήσουν μπορεί να κερδίσει την κοινοβουλευτική ψηφοφορία και κατά συνέπεια να αποφευχθεί μια πιθανή πολιτική κρίση, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι αριθμοί θα μπορούσαν να αλλάξουν γρήγορα, καθώς ο συντηρητικός πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει υποστήριξη για τον υποψήφιο της κυβέρνησης για όταν αρχίσει στο Κοινοβούλιο η ψηφοφορία, που έχει τρία στάδια, για τον αρχηγό του κράτους, στις 17 Δεκεμβρίου.

«Ο Σαμαράς επέσπευσε την ψηφοφορία περίπου δύο μήνες, παίρνοντας ένα ρίσκο γιατί η απόρριψη του υποψηφίου του από τους βουλευτές θα οδηγήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές -στις οποίες οι αριστεριστές οι οποίοι εναντιώνονται σε ΕΕ / ΔΝΤ που δανείζουν την Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να κερδίσουν», αναφέρεται ακόμη.

Για να επιβιώσει, ο Σαμαράς χρειάζεται 180 ψήφους, αλλά έχει την εγγυημένη υποστήριξη μόνο 155 βουλευτών, τονίζει, μεταξύ άλλων, το Reuters, προσθέτοντας πως «τόσο ο ίδιος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ως εκ τούτου, φλερτάρουν με τους ανεξάρτητους βουλευτές για τις 25 ψήφους που υπολείπονται».

«Ακόμη και αν ο Σαμαράς κερδίζει κάθε ανεξάρτητο βουλευτή, που είναι απίθανο, δεδομένου ότι ορισμένοι έχουν δημοσίως υποσχεθεί να καταψηφίσουν τον υποψήφιο της κυβέρνησης, θα εξακολουθεί να του λείπει μία ψήφος», σχολιάζει ακόμη το πρακτορείο.

Πηγή: http://www.protothema.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671